2.12.2016. Autor: Mihael Miljak

F1: Nico Rosberg objavio kraj karijere

Samo pet dana nakon osvajanja naslova njemački prvak se umirovio

Nico Rosberg iduće godine neće braniti naslov F1 prvaka. Samo pet dana nakon osvajanja najvažnijeg automobilističkog trofeja Rosberg je objavio da se povlači.

"Popeo sam se na vrh planine i više od ovog nema. Odluka da se povućem je ispravna. Ispunio sam svoj san i postao F1 prvak." rekao je Rosberg, koji je nakon VN Suzuke početkom listopada prvi put počeo razmišljati o kraju karijere.

"Počeo sam osjećati veliki pritisak, a i bitke s Hamiltonom u posljednje tri godine prilično su me potrošile." istaknuo je Rosberg.

Prije početka posljednje utrke znao je da se više neće vratiti u Formulu 1 kao vozač. "Kad su se svjetla na startu VN Abu Dhabija ugasila krenuo sam u 55 najintenzivnijih krugova u karijeri." rekao je njemački vozač, dodavši da mu je ipak žao što momčad Mercedesa ostavlja na cjedilu.

"Sad moraju tražiti novog vozača." kaže Rosberg.

Njegova odluka o umirovljenju prilično je logična. Ima 31 godinu, suprugu, malu kćer, a ispunio je svoj cilj - F1 naslov. Ništa više ne mora dokazivati ni sebi ni drugima. Rosberg bi u budućnosti rado bio menadžer vozačima.
CHRVulkal gume