Autoportal.hr - najstručniji auto portal u regiji | Autorevija - najstručniji auto magazin u regiji

Switch to desktop

CHEVROLET CORVETTE IZ 1967. KOJU JE VOZIO NEIL ARMSTRONG

Zbog prvog čovjeka na mjesecu prodana na eBay aukciji u očajnom stanju za čak 250.090 dolara

Koliko biste bili spremni platiti zapuštenu i trulu Chevrolet Corvette iz 1967., pod pretpostavkom da vas tako stara propala kanta zanima? Vjerojatno ni lipe, odnosno centa, osobito kada je u ovako očajnom i zapuštenom stanju. No, da vas upitamo drugo pitanje. Koliko biste bili spremni platiti zapuštenu i trulu Chevrolet Corvette iz 1967. koju je vozio Neil Armstrong? Uz dodatno objašnjenje kako se radi o ‘onom’ Neil Armstrongu koji je prvi hodao po Mjesecu.

Vjerujemo kako bi interes i cijena naglo poskočili te bi automobil bio puno vredniji nego prije prvog pitanja. Na aukcijskoj prodaji eBay putem interneta ponuđen je na prodaju automobil Chevrolet Corvette iz 1967. čiji je prvi vlasnik navodno bio Neil Armstrong, NASA heroj iz Apollo svemirskog programa, prvi čovjek koji je nogom kročio na Mjesec. Zanimljiv je podatak kako su astronauti u to vrijeme osvajanja svemira i mjeseca bili nacionalni heroji SAD-a, te su imali razno razne povlastice. Tako su astronauti dobili automobile Chevrolet Corvette na leasing po cijeni od samo 1 dolara godišnje od Jim Rathman GM dealera na Floridi.

Jednu od Corvetta iz 1967. godine i to model Sting Ray vozio je i bio njen vlasnik Neil Armstrong. Spomenuti automobil na eBay aukciji ima na brojčaniku samo prijeđenih 38.000 milja, a gledajući fotografije svima je jasno da je u tako očajnom stanju kao da se s njom vozilo do mjeseca i natrag. Postoji sumnja je li ovo odista Corvette čiji je prvi vlasnik bio Neil Armstrong, jer je astronaut u svojoj karijeri kroz duže razdoblje imao više modela Corvette u vlasništvu.

Jedina poveznica da bi se ipak radilo o Corvetti, čiji je prvi vlasnik bio Armstrong, je metalna pločica s VIN brojem i njegovim imenom, ali to nije dovoljno čvrsti dokaz da je prvi vlasnik ovog vozila Armstrong. Jer, ako je to istina, ovaj krš nema nikakvu vrijednost, čak ni kao oldtimer. Zadnji vlasnik ove olupine, koju je navodno vozila poznata osoba, jest bivši namještenik NASA-e koji je automobil kupio od GM dealera kada ga je poslije godinu dana korištenja Neil Armstrong vratio.

Rekao je kako zadnjih 30 godina nitko nije vozio ovaj automobil i da iz godine u godine sve više propada, te je i objašnjenje za izuzetno loše stanje u kojem se nalazi. No, ipak vraćamo se na naše pitanje, bolje reći drugo pitanje – Koliko vrijedi Chevrolet Corvette iz 1967. čiji je prvi vlasnik bio Neil Armstrong? Dok razmišljate, moramo odmah kazati kako se brojka piše sa šest znamenaka – vjerovali ili ne! Zadnja ponuda na eBay aukciji zaustavila se na 250.090 dolara. Fly me to the moon..

(dvk)

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://autoportal.hr/index.php/novostic/4465#sigProId2dd06f81f7
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Web by KUHADA | Auto Portal © 2014 Sva prava pridržana

Vrh Desktop verzija

game_magazine_j30 Are you sure that you want to switch to desktop version?