Savjeti

ADITIVI ZA GORIVO: DA ILI NE?

Načelno, aditivi za gorivo nisu potrebni, ali ako koristite kvalitetne aditive (poznatih marki, kakvi se prodaju na našim crpkama), produljit ćete vijek sustava za ubrizgavanje i motora.

ŠTO KUPITI, ALFU 147 ILI TOYOTU COROLLU

A između rabljene Alfe 147 i Toyote Corolle, uvijek bih izabrao Corollu.

KAKVA JE KVALITETA MEGANEA 2.0T

Radilo se o kvalitetnom motoru, jer Renault ima bogato iskustvo s turbobenzincima, pogotovo iz sportskih motora. No, kupnja takvog visokoopterećenog rabljeng motora je riskantna, jer je za trajnost važno dobro održavanje, redovita izmjena motornog ulja s filtrom, stalno korištenje potpuno sintetičnog ulja, provjeravanje razine ulja i dolijevanje te vožnja bez čestog forsiranja. 

KANGOO 1.9 DIESEL HLADAN RADI POPUT TRAKTORA

S obzirom na simptome i starost automobila (i tko zna koliko prijeđenih kilometara), najprije bismo posumnjali na istrošenost motora, odnosno padu kompresije, u jednom ili više cilindara.

TREBAM LI MIJENJATI ZUPČASTI REMEN NA ASTRI CARAVAN 1.7 DTI

Preporučujemo vam da izmijenite zupčasti remen, zajedno s napinjačem i pratećim valjcima - vodilicama (servisni komplet), jer je izmjena određena prijeđenim kilometrima i godinama

KOJE GUME IZABRATI, UNIVERZALNE ILI...

Univerzalne gume su za dalmatinsko ceste najbolje rješenje. Naime, problem je u asfaltu loše strukture i sastava, s velikim udjelom vapnenjačkog agregata (zbog štednje).

BUDITE LUKAVI PA PROVJERITE

Mnogi problemi i nevolje vlasnika automobila potječu od neodgovornog i nemoralnog postupanja servisera.

NOVI PEUGEOT 308 SE ZANOSI

Posjedujem Peugeot 308, 1.6 VTi Premium, proizveden u travnju 2009. Automobil je dosad prešao 4100 km.

PRANJE SUVREMENIH MOTORA VIŠE ŠTETI NEGO KORISTI

Pranje motora sa sredstvom za odmašćivanje i vodenim mlazom pod tlakom kod novije generacije motora može napraviti više štete nego koristi.

KAKO VOZITI TURBO MOTOR?

Sve više motora opremljeno je turbopunjačem. Za mnoge je to stvar pomodarstva, ali bez turbopunjača više i nema dizelaša na tržištu (jedini je Volkswagenov 2.0 SDI).