NAJAVA

Abarth 600e (2024.), s 240 KS najsnažniji ikad u porodici škorpiona

Foto: Abarth

Abarth je pustio u javnost prve slike novog Abarth 600e, električni model prolazi još uvijek završne testove

Novi Abarth 600e prolazi posljednje testove i ima javnu premijeru u Milanu, gdje je ovih dana planirano snimanje najavne reklame. Spremni, uzbudljivi, mišićavi i agresivni, prve slike odmah otkrivaju “zlu” bit Abarth 600e Scorpionissima lansirane verzije, koja će biti proizvedena u ograničenom izdanju od 1.949 jedinica.

Dizajniran kako bi obožavatelje Abartha ostavio bez riječi, model Scorpionissima izgrađen je oko tri glavne značajke: dizajna za postizanje maksimalnih performansi, strukture automobila koja ga čini najsnažnijim Abarthom ikada i natjecateljskog duha koji privlači ljubitelje marke. Zahvaljujući opremi, novi Abarth 600e moći će oduševiti entuzijaste, dajući im mogućnost sigurne vožnje bez odustajanja od agresivnog i mišićavog izgleda svog automobila.

Opremljen sa 240 KS, novi Abarth 600e Scorpionissima bit će konkurentan i moćan. Nikada nije postojao snažniji Abarth. Osim toga, oprema ovog novog Abartha dokazuje da su performanse mantra koja je nadahnula Abarthove inženjere. Napravljen da bude jedinstven u području električnih automobila, Abarth 600e će imati mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem koji jamči izvrsnu stabilnost u vožnji, poboljšanu upravljivost i trakciju.

Iznimna izvedba diferencijala s ograničenim proklizavanjem podiže automobil na nove visine, posebno u kombinaciji s gumama visokih performansi, koje su zajednički razvijene s dobavljačem za Formulu E kako bi se osiguralo maksimalno prianjanje i jamčila izvrsna trkaća dinamika u svim uvjetima.

Prepoznatljiv Abarth dizajn krasi ekskluzivna Hypnotic Purple nijansa, boja inspirirana hipnotičkim učinkom naglašava njegovu agresivnost, dok je aerodinamični stražnji spojler kruna cijelog nastupa.

Abarthov cilj s ovim modelom – pretvoriti obično u nesvakidašnje – ponovno je postignut s najizazovnijim, ali najučinkovitijim projektom razvijenim posljednjih godina. Novi dragulj u Abarth radioni snova je spoj znanja, tradicije, inovativnosti i performansi koji proizlaze iz različitih suradnji.

Autor

Preporučeni sadržaj