NEŠTO NEOČEKIVANO

ABT CUPRA XE spremna za off-road utrke i promociju elektrifikacije

-

E-CUPRA ABT XE, Mattias Ekström i Claudia Hürtgen za volanom, idealna kombinacija spremna za otvaranje i borbu protiv drugih sedam električnih SUV ‘čudovišta’

CUPRA nastavlja s pripremama za Extreme E, natjecanje terenski električni SUV ‘čudovišta’ koje će 2021. godine putovati širom svijeta, koristeći svoju zabavnu platformu u svrhu promicanja elektrifikacije, održivosti i jednakosti. Nakon završetka prvih tehničkih ispitivanja na stazi Oschersleben (Njemačka), tim automobilske marke sudjelovao je u službenim testovima Extreme E, koji su održani na stazi MotorLand Aragón (Španjolska).

Ovo je prvi put da se ABT CUPRA XE mjerio s ostalih sedam potvrđenih momčadi u prvoj sezoni natjecanja. Ispitivanja su provedena na dvije vrste podloge: kako bi se ispitala maksimalna snaga električnog motora, timovi su odradili brze krugove na stazi; a kako bi osigurali izdržljivost i upravljivost vozila, automobili su se suočili sa stvarnom trkačkom situacijom u off-road uvjetima.

Predstavnik Cupre u tom natjecanju, bit će vozač Mattias Ekström, poznati DTM vozač i višestruki prvak, te njemačka vozačica Claudia Hürtgen iskoristili su u potpunosti prednost od 400 kW električne energije e-CUPRE ABT XE kako bi osporili njene granice uoči početka sezone, zakazanog za ožujak u pustinji Saudijske Arabije. Nakon završetka prvog treninga, Rally Cross i DTM prvak Mattias Ekström rekao je: „Ovi treninzi pomogli su nam da se naviknemo na veličinu i kretanje e-CUPRA ABT XE. I Claudia i ja brzo učimo, a to će biti ključni čimbenik u iskorištavanju vozila na svakoj od pet površina na kojima ćemo se natjecati. Pred nama je pet jedinstvenih utrka.”

Ovaj vozački duo podržat će tim inženjera koji će ih pratiti tijekom cijele sezone i čiji će posao biti osiguravanje maksimalnih performansi e-CUPRA ABT XE1. Tehnički tim ABT CUPRA XE brojat će uz podršku voditelja tehničkog razvoja CUPRA Racinga, Xavija Serre, koji je također vodio razvoj prvog svjetskog 100% električnog trkaćeg automobila, CUPRA e-Racer.

foto: Seat

Autor