'33 Stradale Day'

Alfa Romeo 33 Stradale dobiva dan za sebe na poseban datum, sve je u znaku broja 33

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo lansira ’33 Stradale Day’ kako bi proslavio legendarni broj, izvanredan automobil i priču o automobilskoj strasti

Od pokretanja projekta 33 Stradale, ova “dvoznamenkasta znamenka” preuzela je vrlo simboličnu ulogu s globalnim komercijalnim rastom marke od 33% u usporedbi s 2022.

Za prvu proslavu, koja će se održati 3. ožujka, Alfa Romeo Centro Stile je objavio nove i ekskluzivne slike 33 Stradale u nekonvencionalnoj Blu Reale (kraljevsko plavoj) livreji, boji karoserije koja evocira njegovu slavnu prošlost.

Foto: Alfa Romeo

Protekla 2023. će ući u anale kao godina 33 Stradale. Legende, simbola koji utjelovljuje sve vrijednosti jednog od najdojmljivijih sportskih brendova u povijesti svjetskog automobilizma. Broj 33 postao je simbol identiteta i njemu u čast Alfa Romeo najavljuje osnivanje dana – ’33 Stradale day’. Počevši od 3. ožujka 2024., ovo će postati godišnja proslava sa svim entuzijastima diljem svijeta i više od 250 klubova koji dijele strast prema brendu.

Simboličan datum, 3.3, podsjeća na ime novog automobila Alfa Romeo fuoriserie (izrađen po narudžbi). Za prvi ’33 Stradale Day’, Alfa Romeo Centro Stile proizveo je nove službene slike koje ga prikazuju u ekskluzivnom i evokativnom Blu Realeu. Boja je izvorno bila dostupna na modelu 1967 33 i jedna je od tri boje karoserije u ponudi, zajedno s klasičnom Rosso Alfa i sofisticiranijom Rosso Villa d’Este.

33 Stradale autentični je manifest sposobnosti talijanske marke u smislu stila i iskustva vožnje. Proizveden u samo 33 ekskluzivne jedinice, novi coupé s dva sjedala spaja nasljeđe s budućnošću marke i proizvodi se prema jedinstvenom zanatskom procesu, uz najviše standarde kvalitete i opsesivnu pažnju posvećenu detaljima.

33 je postao lajtmotiv za marku. Više jednokratna nego rijetka slučajnost, broj 33 također se može naći u komercijalnim rezultatima Alfa Romea za 2023.: globalno, marka je porasla za 33% u usporedbi s 2022., jedinstvena slučajnost koja je, čini se, napravljena posebno kako bi se proslavila ponovno pokretanje ikone iz 1960-ih.

Foto: Alfa Romeo

Vraćajući se u prošlost, broj 33 poprima dodatnu simboličku i slavljeničku vrijednost. U lipnju 2021. – prije točno 33 mjeseca – Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport iz 1929. pobijedio je na povijesnoj rekonstrukciji 1000Miglia, povijesnog natjecanja koje je Enzo Ferrari nazvao “najljepšom automobilskom utrkom na svijetu”.

Vraćamo se dalje u povijest: 1933. bila je godina sportske slave, kada je Alfa Romeo dominirao sportskim natjecanjima i osvojio srca ljubitelja utrka. Poznati par Nuvolarija i Compagnonija osvojio je 1000Miglia u 8C 2300 visokih performansi. U istom je automobilu Antonio Brivio dominirao Targa Florio, najstarijom utrkom izdržljivih automobila na svijetu, koja se održava na Siciliji. Konačno, na istom veličanstvenom trkaćem automobilu, dvojac Nuvolari-Sommer osvojio je 24 sata Le Mansa.

Ukratko, 33 je magičan broj za Alfa Romeo.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo