KINEZ OSVOJIO EKIPU

Alfa Romeo F1 tim ORLEN i Zhou Guanyu nastavljaju suradnju i 2023. godine

Alfa Romeo F1 tim ORLEN nastavlja svoj put sa Zhou Guanyu nakon što je tim produžio suradnju s kineskim vozačem i tijekom 2023. sezone. Tijekom uspješne debitantske kampanje, Zhou je pokazao zrelost i trkačke sposobnosti koji su u suprotnosti s njegovim mladim godinama, doprinoseći tako razvoju tima.

Pošto je ušao u povijest kao prvi vozač iz Kine koji se natjecao u Formuli 1, Zhou je osigurao mjesto na najvećoj sceni u motosportu osvojivši poene na svom debiju na Velikoj nagradi Bahreina. Impresionirao je tim svojom posvećenošću i stavom, formirajući snažno partnerstvo s timskim kolegom, Valterijem Bottasom, i pokazujući napredak u svojim nastupima, kako u kvalifikacijama, tako i u trkama, stazu za stazom.

Među Zhouovim kvalitetama, njegov vrijedan pristup je bio ključan u zasluživanju divljenja svih u Alfa Romeo F1 timu ORLEN, Zhou je doprinio unapređenju programa simulatora i dao je sve od sebe da izvuče maksimalni potencijal iz timskog bolida C42.

Nakon uspješne debitantske sezone i iskustva koje ona donosi, Zhou Guanyu će težiti napraviti sljedeći korak u svom napretku.

Frédéric Vasseur, vođa tima: „Radujem se nastavku suradnje sa Zhouom. Od prvog dana u timu, na prošlogodišnjem testu u Abu Dabiju, impresionirao me je svojim pristupom poslu, a to je uvijek pozitivna osobina. Znali smo da je brz, ali način na koji se on prilagodio Formuli 1 u tako kratkom vremenskom periodu je jedno od najboljih iznenađenja naše sezone. On je vrlo fin momak, svi u timu obožavaju i njegovu ličnost i stav. Dovoljno je ponizan da postavlja pitanja i uči, kako od inženjera tako i od Valterija, ali i dovoljno inteligentan da iskoristiiz trke u trku sve primljene informacije.“

Foto: Alfa Romeo (Stellantis)

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo