CUORE SPORTIVO NA UTIČNICU

Alfa Romeo Giulia GTA reinkarnirana električnim Totem GT Electric s 525 KS

Alfa Romeo Giulia GTA, GT legenda 1960-ih i 1970-ih upregnuta je središnje postavljenim elektromotorom snage 390 kW (525 KS), do stotke za 3,8 sekundi!

Riccardo Quaggo, talijanski dizajner i osnivač tvrtke Totem Automobili napravio je nostalgičnu električnu jurilicu u formi legendarnog Suore Sportivo (tal. sportsko srce) modela Alfa Romeo Giulia GTA. Da bi shvatili ili se (on stariji) sjetili o kakvom je automobilu riječ pogledajte video s pjesmom Dade topića o tom modelu.

Reinkarnirani Alfa Romeo Giulia GTA, na električni pogon u izvedbi Totem GT Electric napravljen je u stilu ‘jedan auto – tisuću užitaka’. Napravljen je po sustavu McFly tehnologije u suradnji s partnerom 2electron, sa središnje postavljenim elektromotorom od 390 kW s 525 KS, ugrađenim paralelno ispred osi stražnjih kotača i priključen na diferencijal.

Kako i uštedjeli na masi i dobili na čvrstoći, što je podloga za sportski električni automobil, karoserija je izrađena od kompozitnih materijala ojačanih ugljičnim vlaknima.S tom snagom može do stotke potegnuti za sano za 3,8 sekundi, a posebnost tog modela je što preko 13 zvučnika stvara zvučnu ‘kulisu’ i vibracije slavnog originalnog modela.

O ovom će se nostalgičnom, retrodizajniranom modelu još čuti. slike govore više od tisuća riječi…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin