REDIZAJN

Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio u blagom redizajnu donose mnoštvo tehnike, ali i zanimljivu boju

Alfa Romeo Giulia

Nakon blagog redizajna za modele Giulia i Stelvio, na red su došle i perjanice modela koje ispod poklopca kriju 2,9 biturbo V6 motor. Talijani su ovaj put pažnju posvetili detaljima…

Ovo ljeto bit će itekako vruće, ne samo zbog dugoročne vremenske prognoze, već i zbog činjenice kako blago osvježeni modeli Giulia i Stelvio QV stižu u prodajne salone. Nakon blagog redizajna koji je nedavno stigao na tržište, sad će i paprene inačice uživati u novim tehnološkim blagodatima.

Novi modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio za 2020. godinu jasno demonstriraju izvrsnost marke Alfa Romeo uz još snažnije izražene performanse, pobjednički DNK i u nepogrešivo talijanskom stilu. Blago peglanje bora podrazumijevalo je predstavljanje sofisticiranih tehničkih sustava i rješenja za povećanje performansi u Alfa Romeo modelima. Dobro poznati 2,9 V6 Bi-Turbo motora načinjen od aluminija ispucava 510 KS te 600 Nm pri samo 2500 o/min.

(foto: Alfa Romeo)

Zadatak prijenosa snage na kotače uspješno izvršava sustav Alfa Active Torque Vectoring, kojem na modelu Stelvio Quadrifoglio spremno u pomoć pristiže inovativni Q4 pogon na sva četiri kotača. Automatski mjenjač s 8 brzina kalibriran je za pružanje optimalne fluidnosti i udobnosti pa se vozila lako voze na svim vrstama terena. Automobili svoju punu snagu pokazuju samo u trkaćem načinu rada „RACE” uz promjene stupnjeva prijenosa munjevitom brzinom od 150 milisekundi. 

Za popratni zvuk, dio iskustva vožnje kupaca modela Quadrifoglio, zadužen je dvostruki ispušni sustav Dual mode s četiri ispušne cijevi koji je još jači i intenzivniji u trkaćem načinu rada „Race”. U blagom je redizajnu predstavljena mogućnost odabira i Akrapovič ispušnog sustava za još kvalitetniju zvučnu kulisu.

(foto: Alfa Romeo)

Unutrašnjošću dominira novi 8,8 inčni zaslon osjetljiv na dodir s online uslugama te Apple Car Play i Android Auto sučeljem. Uz to, kupci će moći odabrati nove presvlake sjedala u kombinaciji kože i alkantare. Kvaliteta interijera i posvećenost detaljima sad je na višoj razini u odnosu na aktualni model.

(foto: Alfa Romeo)

Što se tehnoloških novosti tiče, tu su i LED svjetla s tamnim lećama, ali i novi, napredni sustav za pomoć pri vožnji ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Taj je sustav razvijen u suradnji s tvrtkom Bosch za autonomnu vožnju razine 2. Za kraj, tu su i nove boje čiju smo premijeru vidjeli na modelu Giulia GTA, Trofeo bijela i Montreal zelena.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo