LIMITIRANO IZDANJE

Alfa Romeo Giulia i Stelvio u limitiranoj Quadrifoglio Super Sport izvedbi

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo predstavlja novu ediciju, limitiranu izvedbu u 275 primjeraka modela Giulia i 175 modela Stelvio…

Alfa Romeo predstavlja novu Giuliu i Stelvio Quadrifoglio Super Sport, ograničenu specijalnu seriju koja slavi prvu pobjedu Alfa Romea na Mille Miglia 1928.

Globalno će se proizvoditi i prodavati samo 275 Giulia Quadrifoglio Super Sport i 175 Stelvio Quadrifoglio Super Sport. Svih 450 modela imat će sportsku, tehničku čistoću i tehnologiju koja je rezultirala time da Giulia i Stelvio Quadrifoglio postanu suvremene ikone u svojim segmentima. Svi Super Sport modeli imat će koristi od upravljanja i omjera snage i težine koji nude pravo iskustvo vožnje Alfa Romea.

Kako bi ova posebna ograničena serija bila potpuno jedinstvena i kako bi se slavila neraskidiva veza sa svijetom utrka, Alfa Romeo Centro Stile reinterpretirao je značku Quadrifoglio, simbol koji je dugo identificirao automobile najvećih performansi iz Alfa Romea. Po prvi put u više od 100 godina, bijela pozadina trokuta koja je tradicionalno uokvirila zelenu djetelinu s četiri lista ustupila je mjesto crnoj, dajući još više odvažnosti legendarnom grbu.

Giulia i Stelvio Quadrifoglio Super Sport rezultat su stoljetne potrage za tehničkom izvrsnošću primijenjenom na trkaće i serijske automobile. 2,9-litreni V6 motor isporučuje 520 KS i kombiniran je s mehaničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, specifičnim podešavanjem izvedenim iz modela Giulia GTA. Ovo važno tehničko rješenje pridonosi poboljšanju ponašanja i trakcije automobila, optimizacijom prijenosa okretnog momenta i povećanjem stabilnosti, agilnosti i brzine u zavojima.

Foto: Alfa Romeo

Oba automobila voze na tradicionalnim Alfa Romeo Teledial sportskim alu kotačima, 19 colni za Giuliju i 21 za Stelvio, s novim crnim kočionim čeljustima. Stelvio je dostupan u troslojnoj Etna crvenoj ili metalik Vulcano crnoj boji, dok je Giulia također dostupna u Alfa bijeloj boji. Nova prednja svjetla ‘3+3’, s novim prilagodljivim Full-LED matričnim svjetlima sa zaštitom od zasljepljivanja i prilagodljivim dugim svjetlom za optimalno osvjetljenje u svim uvjetima upotpunjuju prednji kraj.

Sportske značajke mogu se pronaći i u unutrašnjosti, gdje 3D završni sloj od crvenih ugljičnih vlakana ima svoj debi na armaturnoj ploči, središnjem tunelu i panelima vrata. Prednji nasloni za glavu ukrašeni su šavovima Alfa Romeo i Super Sport logotipa u crvenoj boji i priznanjem statusa ograničenog izdanja (npr. ‘1 od 275’) u crnoj boji kako bi ih se razlikovalo kao dio ekskluzivne ograničene serije. Upravljač je presvučen kožom i alcantarom s crnim šavovima i detaljima od karbonskih vlakana.

Ograničena serija Giulia i Stelvio Quadrifoglio Super Sport dostupni su od 96.494 eura odnosno 107.004 eura.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo