LIMITIRANA SERIJA

Alfa Romeo Giulia i Stelvio u Quadrifoglio 100° Anniversario izvedbi, odmah rasporodani!

Foto: Alfa Romeo

Limitirana serija modela Giulia i Stelvio „Quadrifoglio 100° Anniversario“, proizvedena je u samo 100 ekskluzivnih primjeraka…

Po sto primjeraka modela Giulia i Stelvio „Quadrifoglio 100° Anniversario“, koji su predstavljeni međunarodnim medijima povodom stogodišnjice, je i službeno rasprodano! Postali su neuhvatljivi „kolekcionarski automobili“, a završit će širom svijeta, na pet kontinenata. Odmah su rasprodati, što potvrđuje izuzetno pozitivan trend brenda: u prvih pet mjeseci ove godine zabilježen je veliki rast prodaje, a registracije u Italiji su se utrostručile.

Prošlo je 100 godina otkako je vozač Ugo Sivocci  ostvario pobjedu na trci Targa Florio 15. travnja 1923. godine, vozeći verziju „Corsa“ modela RL, prvog Alfa Romeo modela u povijesti ukrašenog čuvenom Quadrifoglio Verde simbolikom. Od tada, je djetelina s četiri lista (Quadrifoglio) postao simbol DNK brenda Alfa Romeo – plemenitog talijanskog sportskog duha – i označava najmoćnije automobile brenda, ne samo one koji su se takmičili na stazama već i najmoćnije i ekskluzivne osobne automobile.

Foto: Alfa Romeo

 

Ograničeno premijerno izdanje modela Giulia i Stelvio „Quadrifoglio 100° Anniversario“ ponosno nosi slavljeničku verziju povijesnog logotipa, koji je reinterpretiran u modernom stilu od strane dizajnera iz Centro Stile Alfa Romeo. Dizajneri brenda Alfa Romeo su sačuvali njegovu snagu i eleganciju, unoseći promjene u pogledu boje. Suvremeni dodir evocira slavne automobile brenda i čuvene sportske pobjede koje su postale dio kolektivne podsvjesti. 2,9-litarski V6 motor s turbo punjenjem i 520 KS, uz mehanički diferencijal ograničenog klizanja koji optimizira prijenos okretnog momenta, povećavajući stabilnost, okretnost i brzinu pri vožnji u krivinama. Nove kočione čeljusti u zlatnoj boji, rešetka i poklopci retrovizora od posebnog materijala. U unutrašnjosti, novi istaknuti šavovi u zlatnoj boji i slavljenički znak na instrument tabli ukrašavaju sportsko okruženje, dok je Alcantara materijal koji dominira u interijeru.

Modeli Giulia i Stelvio „Quadrifoglio 100° Anniversario“ su rezultat 100-godišnje potrage za tehničkom izuzetnošću, primijenjene na natjecanjima i iskustvu proizvodnje osobnih automobila. Ističu se zbog jedinstvenog, direktnog i uzbudljivog Alfa Romeo iskustva vožnje i osvojili su srca fanova za rekordno vrijeme.

Autor

Preporučeni sadržaj