KINESKI TALENT I ŠANSA ZA OSVAJANJE AZIJSKOG TRŽIŠTA

Alfa Romeo ORLEN Formula 1 tim ima novog vozača iz Kine, to je Guanyu Zhou!

Tim Alfa Romeo Racing ORLEN biti će ekipa velikih talenta i mladalačkog entuzijazma u sezoni 2022, jer će se Guanyu Zhou pridružiti timu…

Mladi Kinez, pobjednik više utrka na FIA F2 prvenstvu, službeno će debitirati u F1 na startu u okviru prve utrke u kalendaru iduće sezone u Bahreinu.

Kao prvi vozač Formule 1 iz Kine, Zhou je pionir koji će ispisati ključnu stranicu u povijesti moto-sporta svoje zemlje. Njegov put ka Formuli 1 utaban je posvećenošću i upornošću, bez direktnog uzora koga je mogao pratiti, već sa snažnim samopouzdanjem u svoje sposobnosti i čvrstu podršku njegove porodice.

Pošto je u svojoj karijeri doživjeo uspehe na svim nivoima utrka, Zhou (22) je već neko vrijeme na radaru većine F1 timova. Završio je drugi u talijanskoj F4 seriji 2015. godine, prije nego što je nanziao uspjehe u Euro Formula 3 i Formula 2 seriji.

Aktualna 2021. bila je posebno važna za ovog vozača, koji je trenutno na drugom mjestu na tablici u Formuli 2 i spreman se boriti za titulu u posljednja dva događaja sezone u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju.

Zhou će se pridružiti timu sa bogatom tradicijom, kompletirajući veoma konkurentnu postavu zajedno sa Bottasom.  Ova kombinacija mladosti i iskustva biće spremna da pogura Alfa Romeo Racing ORLEN naprijed, u vrijeme kada sport podrazumijeva potpuno novi set pravila i svi timovi kreću od nule u potrazi za slavom.

Sa kompletnom postavom trkača za 2022, tim je sada spreman za novu eru. Iz Alfe su poželjeli toplu dobrodošlicu Zhou.

Foto: Alfa Romeo