'DANI PLAMENA'

Alfa Romeo proslavlja 100. rođendan staze Monzi i podsjeća na svoje uspjehe

Ovogodišnja Velika nagrada Italije je prilika za Alfa Romeo za proslavu neraskidive veze s legendarnom stazom u Monzi

Alfa Romeo drži do tradicije, kako i ne bi kada je marka koja je pisala sjajnu povijest. Tako ove godine svjetski poznata staza u Monzi slavi stoti rođendan, a baš na njoj je Alfa Romeo osvojila svoju prvu Formula 1 titulu 3. rujna 1950. godine, s bolidom Alfetta 158, koji je vozio Nino Farina.

Alfa Romeo proslavlja ovu važnu godišnjicu organizacijom prvog „Dana plemena“, međunarodnog događaja koji će okupiti ljubitelje marke iz cijele Europe. Zanimljivo, broj sudionika događaja nije odabran bez nekakvog plana.

Kako bi se obilježila 112 godina povijesti sportske vožnje talijanske marke od 1910. godine, 112 kolekcionara će učestvovati u događaju, i svaki od njih će se predstaviti sa po jednim kultnim vozilom.

Pored toga, na događaju će biti i 100 primjeraka modela Giulia GTA i njihovih vlasnika, kako bi se proslavila 100. godišnjica staze u Monzi, koja je bila svjedok najnezaboravnijih uspjeha Alfa Romeo u moto-sportu. U stvari, Giulia GTA je jedan od najuspješnijih modela u povijesti proizvođača, i njegovo najveće postignuće što se tiče sportskog duha.

Upravo u Monzi je proslavila mnoge od svojih sportskih uspjeha: nakon njenog predstavljanja na Sajmu automobila u Amsterdamu, prva trka joj je bila 1,000 km u Monzi 1965. godine, sa dva automobila u kategoriji prototipova…

Manifestacija Dani plemena održati će se na dvije legendarne lokacije za marku: u domu Alfa Romea u Muzeju u Areseu, gdje će posjetitelji biti u prilici ući u srž legendarnih uspjeha marke i vidjeti automobilske dragulje. Druga lokacija će biti test staza na Baloccu, gdje će posjetitelji imati priliku odraditi test vožnje i vježbe na stazi koje će istaknuti dinamičke sposobnosti Alfa Romea.

Foto: Alfa Romeo

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo