Alfa Romeo Racing ORLEN predstavio novi bolid C41 i najavio zanimljivu Formula 1 sezonu!

Alfa Romeo Racing ORLEN tim predstavio je novi model C41 u Varšavi.

Spektakularna ceremonija u zadivljujućem ambijentu Velikog kazališta, u glavnom gradu Poljske, u prisustvu ograničenog broja vodećih članova tima – i medija, ljubitelja i zaposlenih. Vozači tima, Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi, i rezervni vozač Robert Kubica, pojavili su se na sceni zajedno sa modelom C41, s upadljivim novim izgledom.

S novom kombinacijom boja, koju je dizajnirao Alfa Romeo Centro Stile i u sada već tradicionalnim crvenim i bijelim bojama tima, ovaj automobil, dizajniran pod koordinacijom tehničkog direktora Jan Monchaux, predstavlja evoluciju modela C39 koji je završio sezonu 2020. Zbog ograničenja zbog propisa, automobil je zadržao mnoge komponente svog prethodnika, dok je i dalje upadljiv njegov obnovljeni izgled, posebno prednji konus automobila. Ispod karoserije, krije se Ferrari motor.

Alfa Romeo logo dopunjava Quadrifoglio – djetelina s četiri lista – koja tradicionalno označava trkačku povijest brenda Alfa Romeo, i logo Autodelte, legendarnog trkačke momčadi brenda.

Jan Monchaux, tehnički direktor Alfa Romeo Racing ORLEN: „C41 je rezultat vrlo neobične situacije u Formuli 1, u okviru koje su nam propisi onemogućili da razvijemo potpuno nov automobil ove godine. Zbog toga, naš automobil za 2021. ima puno zajedničkih dijelova s modelom C39, s izuzetkom onih koje smo morali promjeniti zbog pravila – kao što je – prednji konus. To znači da ćemo poznavati automobil više nego što je uobičajeno kada stignemo do testiranja, ali i dalje će biti ključno iskoristit ta tri dana kako bi se potvrdilo da stvarnost odgovara našim očekivanjima, i da bi se vozači navikli na nove gume. Spremni smo za novu sezonu i jedva čekamo da vidimo naš novi automobil na stazi.“

foto: Alfa Romeo

Komentari