KRAJ ZA ALPINE A110?

Alpine A110 bi nakon samo tri godine mogao otići u prijevremenu mirovinu!

Zbog situacije s koronavirusom, autoindustrija trpi velike gubitke. U pokušaju da se ti gubici ipak malo umanje, broji proizvođači, pa tako i Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa gledaju načine kako smanjiti rashode. Prvi potez bi mogao biti koban za Alpine…

Jedan od konkretnih poteza mogao bi biti i gašenje proizvodnje u francuskom gradiću Dieppe. Sa proizvodnih traka te tvornice silazi aktualni model Alpine A110 koji je prije tri godine predstavljen svijetu.

Špekulira se kako će bez posla ostati 400 ljudi, a budući da je riječ o jedinom proizvodnom pogonu za Alpine A110, vrlo je vjerojatno kako će taj model otići u prijevremenu mirovinu. Clothilde Delbos, čelnica Renaulta, izjavila je: “U neminovnom rezanju troškova koje bi trebalo uštedjeti dvije milijarde eura ne može biti emocija i privilegiranih modela, a proizvodnja malih serija u sadašnjoj situaciji nema previše smisla“.

Iz ove je izjave moguće ‘pročitati’ kako je sudbina ovog potpuno aluminijskog coupé modela neizvjesna, no valja pričekati 28. svibanj kada će više detalja biti poznato. Do sada je tvornica imala listu čekanja od 14 mjeseci, a prosječno je dnevno proizvodila 15 do 20 primjeraka.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo