DOJMLJIV SUV

Aston Martin DBX707 biti će dio Formula 1 cirkusa, u ulozi medicinskog vozila

Foto: Aston Martin

Kada se svjetla ugase i krene nova sezona FIA Formule 1 Svjetskog prvenstva u Bahreinu ove nedjelje, Aston Martin DBX707, kao službeni FIA medicinski automobil Formule 1 također će biti u niskom startu…

Ekstremni DBX707 dobio je značajne nadogradnju motora, prijenosa, ovjesa i kočnica, koje su tako podigle letvicu u cijelom SUV segmentu. Kad je tako, onda s lakoćom Aston Martin DBX707 može prihvatit zadatak.

Odgovoran za vitalnu zadaću prijevoza lječnika na mjesto incidenta, prethodni DBX Medical Car imao je svoj dio akcije tijekom protekle dvije Grand Prix sezone, a sada je DBX707 spreman zauzeti svoje prirodno mjesto na najvećim svjetskim stazama.

Postižući 0-100 km/h za samo 3,1 sekundu, DBX707 ima 707 KS s 900NM okretnog momenta. Projektirani s obiljem karaktera i uvjerljivim sposobnostima, vozači službenog medicinskog automobila Formule 1 sada će moći dovesti medicinare tamo gdje su potrebni brže nego prije.

 

 

DBX707 bit će potpuno prilagođen i opremljen za svoju ulogu službenog FIA-inog medicinskog automobila. Osnovna potrebna oprema, poput aparata za gašenje požara, medicinskih torbi i defibrilatora, ima svoje mjesto u DBX707 tako da je lako provjeriti je li sve u vozilu. Automobil je opremljen trkaćim sjedalima odobrenim od strane FIA-e, a svako ima trkaći pojas u šest točaka jer će se voziti do krajnjih granica na stazi. Putnici će imati pristup komunikacijama iz kontrole utrke i moći će vidjeti ne samo FIA-in sustav ranžiranja, već i biometrijske podatke F1 vozača i televizijske slike uživo, što će omogućiti ranu procjenu bilo kojeg incidenta.

Foto: Aston Martin

Roberto Fedeli, glavni tehnološki direktor Aston Martina, rekao je: “DBX707 savršeno je vozilo za ključnu ulogu službenog FIA-inog medicinskog automobila Formule 1, pružajući performanse i snagu potrebne za najveće svjetske trkaće staze, uz fleksibilnost i prostor potreban sportskim dužnosnicima i liječnicima.

“Oduševljeni smo što nastavljamo naše partnerstvo s Formulom 1 i FIA-om ove sezone. Dok su oči svijeta uprte u naše proizvode, postoji pritisak za izvođenjem, ali taj nas intenzitet tjera da se stalno poboljšavamo. Vidjeti naše automobile kako se službeno koriste na tako prestižnim događajima nešto je na što su svi u Aston Martinu jako ponosni.”

Foto: Aston Martin

FIA Safety Car biti će Aston Martin Vantage. Razvijen od strane inženjerskog tima u Aston Martinovom vodećem svjetskom objektu za dizajn i inženjering sportskih automobila u Gaydonu, UK, ovaj jedinstveni Vantage je najbrži svoje vrste i opremljen sigurnosnom opremom koju je odredila FIA za njegovu ključnu ulogu u F1.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo