VELIKI PLANOVI

Aston Martin planira postati vodeća marka električnih sportaša

Potpuno nova modularna BEV platforma postati će temelj buduće postave ultraluksuznih i visokih performansi elektrificiranih Aston Martin hiperautomobila, sportskih, GT i SUV modela…

Strateški ugovor o opskrbi s Lucid grupom koji uključuje pristup vodećim tehnologijama u industriji i dugoročni odnos prema kojem će Lucid opskrbljivati Aston Martin odabranim komponentama pogonskog sklopa za početne i buduće modele potpuno električne postave.

Strategija elektrifikacije stup je Aston Martin zelenih planova, a sve prati ulaganja u tehnologiju vrijedna 2 milijarde funti.

Mercedes-Benz AG nastavit će pružati Aston Martinu pristup nizu tehnologija, uključujući pogonske sklopove i električne/elektroničke arhitekture za trenutnu i buduću generaciju vozila Aston Martina.

Aston Martin je s potvrđenom suradnom potvrdio ambicije kako bi stvorio najuzbudljivije i najpoželjnije automobile električnih performansi na svijetu, sklapanjem značajnog novog ugovora o nabavi s vodećom svjetskom tvrtkom za tehnologiju električnih vozila, Lucid Group, koji će pomoći pokrenuti Aston Martin strategiju elektrifikacije visokih performansi i njegov dugoročni rast.

Predloženi sporazum koji je jutros objavljen Londonskoj burzi predviđa da Lucid, svjetski lider u dizajnu i proizvodnji naprednih električnih pogonskih sklopova i baterijskih sustava, opskrbi Aston Martin s vodećim tehnologijama za električna vozila u industriji. Pristup Lucidovom sadašnjem i budućem pogonskom sustavu i tehnologiji baterija bit će u središtu potpuno nove interne platforme Aston Martina Battery Electric Vehicle (BEV).

Lawrence Stroll, izvršni predsjednik Aston Martina, rekao je: “Sporazum o nabavi s Lucidom mijenja igru za budući rast Aston Martina vođen električnim vozilima. Na temelju naše strategije i zahtjeva, odabrali smo Lucid, čime smo dobili pristup najučinkovitijim i najinovativnijim tehnologijama u industriji za naše buduće BEV proizvode.

„Nećemo samo iskoristiti značajna ulaganja Lucida u razvoj svojih tehnologija svjetske klase, nego ćemo također dodatno poboljšati i razlikovati iskustvo vožnje kroz rad koji Roberto Fedeli i njegovi timovi već razvijaju, usklađeno s našim ultraluksuznim, visokim -strategija izvedbe. – zaključio je Stroll.

Foto: Aston Martin

Autor

Preporučeni sadržaj