DIZAJNERSKI ZNALCI

Audi A6 e-tron (2022.): dizajnerski dragulj iz Ingolstadta u Milanu suptilno pokazuje svoje električne namjere

Emocionalni dizajn, spektakularna tehnologija i savršeni sklad, tako se opisuje u najavi novi e-tron modela…

U izložbenom salonu Audi City Laba koji je dizajnirao Wanders na Milanskom tjednu dizajna, marka s četiri prstena izlagat će svoj impresivni Audi A6 e-tron koncept. Osim toga, Audi će javnosti predstaviti i RS e-tron GT i Q4 e-tron.

Dizajn igra vodeću ulogu u Audiju, zbog čega marka s četiri prstena po sedmi put sudjeluje na Milanskom tjednu dizajna. Ove godine najveće godišnje okupljanje dizajna na svijetu otvorit će svoja vrata od 5. do 10. rujna. Vrhunski proizvođač automobila sudjeluje u događaju s Audi City Labom kao izložbeni prostor i platforma za razmjenu svježih perspektiva i ideja – primjer je panela raspravu 6. rujna s voditeljem Audi dizajna Marcom Lichteom i dizajnerom Marcelom Wandersom pod naslovom “Priča o živom napretku – nadahnut napretkom”.

Marcel Wanders, koji se kao dizajner proslavio svojim kultnim djelom Knotted Chair, također je zaslužan za dizajn Audi City Laba, koji je nastanjen u Milanu na adresi Via della Spiga 26.

U ovoj jedinstvenoj atmosferi posjetitelji će imati priliku doživjeti Audi A6 e-tron koncept, visokotehnološku potpuno električnu limuzinu s dva elektromotora, snage 350 kW i 800-voltnom tehnologijom za posebno brzo punjenje.

“Dizajn i Audi jednostavno su nerazdvojno povezani. Audi A6 e-tron koncept i Audi RS e-tron GT, koji će također biti izloženi, dva su izuzetna primjera savršene kombinacije izrazito emocionalnog dizajna, fascinantnih sustava osvjetljenja i najnovije tehnologije ”, rekao je Henrik Wenders.