Markus Duesmann otvoreno na summitu Ludwiga Erharda

Vodstvo marke Audi u energetskoj tranziciji vidi veliku priliku za Njemačku

Foto: Audi

Summita Ludwiga Erharda okupio je važna lica industrije u Njemačkoj. Tamo su bili i čelnici marke Audi…

“Ima li nade za novi ekonomski procvat nakon godina rata i kriza?” bila je tema ovogodišnjeg Summita Ludwiga Erharda za donositelje odluka iz gospodarstva, politike, akademske zajednice i medija. Izvršni direktor marke Audi Markus Duesmann započeo je drugi dan događaja uvodnom izjavom o održivoj mobilnosti. Na panel raspravi koja je uslijedila zauzeo je stav o budućnosti zelene mobilnosti i podijelio svoja razmišljanja o izazovima i prilikama koje donosi energetska tranzicija. Ovo su neki od njegovih mišljenja i stavova…

O održivoj mobilnosti…
“2021. Audi je bio prvi proizvođač automobila koji je odredio čvrsti datum postupnog ukidanja tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem. Sada, politički potezi poput Zakona o smanjenju inflacije u SAD-u potvrđuju da smo na pravom putu.”

O energetskoj tranziciji u Njemačkoj…
„Klimatske promjene tjeraju nas da se što brže prebacimo na obnovljive izvore energije, a rat u Ukrajini je još jedan katalizator u odmicanju od uvoza fosilnih goriva. Moramo turbo potaknuti energetsku tranziciju u Njemačkoj.”
“Osim razvoja novih tehnologija, potrebne su nam i nove ideje za energetsku tranziciju na razini javno-privatnog partnerstva, kako u proizvodnji tako iu pohrani energije.”

O međunarodnoj konkurentnosti…
“Visoke industrijske cijene električne energije teško opterećuju tvrtke. Ove cijene ugrožavaju status Njemačke kao poslovne lokacije. Snižene stope bi pomogle da se radna mjesta održe sigurnima.”

“Američki zakon o smanjenju inflacije ima stvaran utjecaj kao katalizator za održivu tehnologiju. Jednostavno nema šanse da tvrtka fokusirana na krajnji rezultat može prenijeti značajnu subvenciju poput ove. Zato pomno razmatramo kako možemo proširiti svoje aktivnosti u Sjevernoj Americi.”

“Energetska tranzicija odlična je prilika za Njemačku i Europu da postanu još konkurentnije. Na temelju najsuvremenijih održivih tehnologija možemo razviti neovisnu europsku poziciju koju možemo zastupati na globalnom tržištu. Kako mi to vidimo, zaštita klime i povećanje izvoza ni na koji se način ne isključuju. Umjesto toga, oni su naš USP.”

Foto: Audi

Ludwig Erhard Summit godišnje je okupljanje lidera javnog mnijenja i donositelja odluka iz svijeta biznisa i politike koje organizira Weimer Media Group. Ovogodišnji popis govornika uključivao je njemačke političare Christiana Lindnera, Larsa Klingbeila, Friedricha Merza i Ricarda Langa. Osim doprinosa izvršnog direktora Markusa Duesmanna i CMO-a Hildegard Wortmann, koji su sudjelovali u panelu “Njemačkoj je potrebna hrabrost, a ne strah”. Dugogodišnji partner mobilnosti summita, Audi je predstavio svoj koncept activesphere i osigurao aktualne e-modele za prijevoz gostiju.

Foto: Audi

Autor

Preporučeni sadržaj