FINALIST U TRI KATEGORIJE

Audi e-tron GT stigao do ‘performance automobil’ titule od World Car Awards 2022

-

Audi e-tron GT quattro veliki je pobjednik na ovogodišnjoj dodjeli nagrada World Car Awards, koja je dodijeljena po 18. put u New Yorku.

Nominiran u kategorijama Svjetsko električno vozilo godine, Svjetski automobil s performansama i Svjetski dizajn automobila godine, e-tron GT quattro ponio je titulu svjetskog automobila za performanse na najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj ceremoniji dodjele nagrada za nove automobile, nazvanu “Oskarima u automobilskom svijetu”.

Više od 100 automobilskih novinara iz cijelog svijeta temeljito je testiralo automobile koji su se kvalificirali i potom glasovali za njih za 2022. godinu.

“Sretni smo što je potpuno električni Audi e-tron GT quattro bio finalist u tri kategorije samo godinu dana nakon svjetske premijere”, rekao je Oliver Hoffmann, član Upravnog odbora za tehnički razvoj, nakon programa dodjele nagrada. Činjenica da Audi e-tron GT quattro nosi titulu „Svjetski performance automobil“ puno toga govori koliko je moćan i tako ova nagrada po peti put ide u ruke Audija. To nas čini, naravno, posebno ponosnim. Audi e-tron GT quattro dokazuje da je električna mobilnost može istovremeno biti održiva, dinamična i fascinantna. Zato je važan dio naše predanosti električnoj mobilnosti.” Od 2026. Audi će na globalno tržište lansirati samo nove modele s električnim pogonskim sustavima. Počevši od 2025., sva proizvodnja na Audi lokacijama bit će ugljično neutralna. To se već događa u Bruxellesu, Győru i Böllinger Höfeu, gdje proizvodi se Audi e-tron GT quattro.

Autor