“u Kini za Kinu”

Audi i SAIC potpisali novu suradnju i najavili nova 3 električna modela!

Foto: Audi

Audi intenzivira suradnju sa SAIC-om i SAIC Volkswagenom u Ugovoru o suradnji. Audi i SAIC odlučili su zajednički razviti nove modele izgrađene na platformi specifičnoj za Kinu pod nazivom “Napredna digitalizirana platforma” za sljedeće generacije vrhunskih inteligentnih, povezanih vozila (ICV).

Proizvođač SAIC? Najbolje ćemo ih opisati ako kažemo da upravo oni stoje iz danas vrlo traženih MG modela u Hrvatskoj. Nova suradnja na relaciji Kine i Njemačke donosi za početak tri potpuno električna modela koji pokrivaju segmente B i C kako bi se brzo ušlo na dinamično i brzo rastuće tržište električnih vozila u Kini.

“Produbljena suradnja označava značajnu prekretnicu u Audi strategiji za Kinu i dodatno jača lokalno partnerstvo sa SAIC-om. Imamo jasan i zajednički cilj: spojiti najbolje od naših dviju kompanija u potpunu korist naših kineskih kupaca s Audi vrhunskim iskustvom i SAIC brzinom inovacija u Kini,” rekao je izvršni direktor marke Audi AG Gernot Döllner.

“Partnerstvom sa SAIC-om značajno ćemo ubrzati našu lokalnu strategiju elektrifikacije i isporučiti pametne BEV proizvode koji zadovoljavaju potrebe kineskih kupaca. Audi nepogrešiva estetika i inženjering zajedno s brzinom inovacije SAIC-a ponudit će kineskim kupcima intuitivna i pametna digitalna premium iskustva, kao i značajke automatizirane vožnje.”

Zajednički razvijeni proizvodi imat će Audi prepoznatljiv DNK, s jasnim jezikom dizajna, vrhunskim iskustvom vožnje, najvišim standardima kvalitete i najnovijom EV tehnologijom, izgrađenom na zajednički novoj razvijenoj platformi, nazvanoj “Napredna digitalizirana platforma”.

“Volkswagen grupa ubrzava svoju električnu kampanju dosljednom implementacijom svog pristupa “u Kini za Kinu”. U tom smislu, posebno se oslanjamo na snažnu suradnju s našim partnerima u zajedničkom ulaganju,” rekao je Ralf Brandstätter, član Uprave Grupe za kinesku regiju. “Brzo proširujemo naš postojeći portfelj na globalnim platformama s dodatnim modelima ekskluzivnim za Kinu kako bismo osvojili nove kupce i učinkovito iskoristili tržišne prilike. Prošireno partnerstvo Audija i SAIC-a sljedeća je važna prekretnica u našoj strategiji.”

Wang Xiaoqiu, predsjednik SAIC Motora, rekao je: “Sa snažnom definicijom premium proizvoda kakva stoji uz Audi, potpunim mogućnostima istraživanja i razvoja vozila i inženjeringa, te SAIC Motorovim vodećim inovativnim električnim tehnologijama u industriji, dvije strane će ‘tehnološki osnažiti’ SAIC Audi da napravi prednost i uhvatiti nove prilike u trenutnom konkurentskom okruženju.”

Suradnja će dodatno proširiti Audi BEV portfelj u Kini i ubrzati transformaciju marke na najvećem tržištu na svijetu. Prva tri BEV modela pokrivat će B i C segmente i dići Audi ponudu u Kini na novu razinu. Ovaj model suradnje omogućuje Audiju da značajno skrati vrijeme izlaska na tržište za više od 30% s prvim modelom koji će ući na tržište 2025. godine.

Osnovan je i zajednički projektni tim s Fermínom Soneirom iz Audija kao izvršnim direktorom. Soneira, bivši voditelj proizvodne linije za električne modele od A do C segmenta u AUDI AG, donosi 25 godina opsežnog iskustva unutar Volkswagen Grupe kako bi upravljao partnerstvom. “Projektna kuća koja odražava duh ‘najboljeg od oba svijeta’ postavljena je za zajedničku organizaciju razvoja, nabave, proizvodnje i prodaje”, rekao je Fermín Soneira. “Budući da obje strane doprinose svojim ključnim snagama, čvrsto vjerujem da će Audi nastaviti oblikovati buduću vrhunsku električnu mobilnost koristeći ‘kinesku brzinu’ i snagu inovacija na tržištu.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo