ŠIRENJE POGONA

Audi nastavlja proizvodnju u Brazilu

Audi do Brasil najavljuje da će nastaviti s radom svoje tvornice koja se nalazi u São José dos Pinhais, država Paraná…

Najava je objavljena krajem lipnja, kao dio ceremonije koja se održala u brazilskom proizvodnom pogonu. Na velikom događaju nazočili su vodeći ljudi iz brazilske automobilske industrije i predstavnici lokalne i federalne vlade, uz Carlosa Massu Ratinha Juniora, guvernera države Paraná; Nina Singer, gradonačelnica São José dos Pinhais; i Daniel Rojas, predsjednik i izvršni direktor Audi do Brasil.

Prema Danielu Rojasu, izvršnom direktoru Audi do Brasil, „Audi ima čvrstu i dugotrajnu vezu s Brazilom, a čak i nakon kratkog prekida poslovanja u prošloj godini, uvijek smo vjerovali u oporavak i potencijal rasta ove zemlje . Stoga je tvrtka uložila napore da obnovi svoju lokalnu proizvodnju, jačajući pouzdanost u zemlji i kupcima s ovim globalnim proizvodom.”

Prema Ratinhu Junioru, guverneru države Paraná, „ponovno otvaranje tvornice predstavlja optimističan scenarij nakon toliko izazovnih godina zbog pandemije, ali mogli smo prevladati poteškoće i sada, postupno, nastavljamo gospodarske aktivnosti. Ponosni smo što smo ugostili Audi u Brazilu, što smo dio ovog tako posebnog putovanja i radujemo se što ćemo nastaviti zajedno s ovom poviješću velikih postignuća.”

Proizvodne aktivnosti će se nastaviti s novim Audi Q3 i Q3 Sportback modelima, koji su opremljeni 2.0 TFSI motorom od 231 KS.

Kako bi olakšao ponovno otvaranje proizvodnog pogona, Audi do Brasil uložio je velika sredstva, u modernizaciju svoje proizvodne trake, opremajući je novim strojevima, alatima, opremom za kontrolu kvalitete i sustavima informacijske tehnologije i logističke infrastrukture.

U početku će tvornica imati maksimalni proizvodni kapacitet od četiri tisuće vozila godišnje, u dvije smjene, koja će se u početku prodavati isključivo na domaćem tržištu. Vozila će se sastavljati u tvornici putem proizvodnog procesa Semi-Knock Down (SKD), koji pruža visoko učinkovit i tehnološki pristup za podršku zahtjevima globalne proizvodnje.

Audi Q3 i Audi Q3 Sportback s 2.0 TFSI motorom proizvodit će se putem ekskluzivne proizvodne trake, iste koja je proizvodila prethodnu SUV generaciju do 2019. Modeli će stići u luku Paranaguá podijeljeni na dijelove i dijelove koji se proizvode u Audi Györ pogonu , tvornica u Mađarskoj…

Foto: Audi

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo