JASNO JE U KOJEM PRAVCU IDE MOBILNOST

Audi pojačava razvojni tim s čak 400 IT stručnjaka

Foto: Audi

Audi razvija mobilnost sutrašnjice: VR naočale i slušalica za cjelovit uvid u okruženje automobila, uz sve bitne funkcionalne informacije o automobilu

Softverska tvrtka Volkswagen Grupe, CARIAD, radi na jedinstvenoj tehnološkoj platformi. Audi će u budućnosti integrirati softver CARIAD u svoje modele, dok će također samostalno razvijati digitalne značajke specifične za marku. U tu svrhu, marka s četiri prstena donosi dodatnu softversku ekspertizu dok tvrtka prelazi u sljedeću brzinu transformacije svoje radne snage: Audi gura naprijed s transformacijom u područjima povezanim s budućnošću, s mjestom za čak 400 novih IT stručnjaka. Do 2025. planirano je otvaranje novih 2000 radnih mjesta.

Audi je u ranoj fazi usvojio jasnu strategiju prema e-mobilnosti i digitalizaciji. To nam omogućuje ključna zapošljavanja sada, posebno u ključnim područjima budućnosti. U ovom području udružujemo svoje snage u cijeloj Volkswagen grupi,” kaže Markus Duesmann, izvršni direktor Audi AG. Višestrani zadatak koji nudi Audi spajanja svjetova softvera i automobila posebno je uzbudljiv za IT stručnjake. “Od automatizirane vožnje do digitalnog ekosustava: dodatna softverska kompetencija način je na koji ćemo naše inovacije staviti na cestu.”

Markus Duesmann, CEO (Foto: Audi)

Softver se može pronaći u svim današnjim automobilima. Jedan primjer je head-up zaslon proširene stvarnosti u modelima Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron: prikazuje virtualni i djelomično dinamički sadržaj, kao što su strelice za okretanje navigacijskog sustava, u vozačevom vidnom polju na vjetrobranskom staklu.

Posebno u uvjetima slabe vidljivosti, zaslon osigurava veću udobnost i sigurnost na cesti. Head-up zaslon djelomično je omogućen inovativnim razvojem softvera; isto vrijedi i za sustave za pomoć u vožnji marke.

Posljednje, ali ne manje važno, e-mobilnost također otvara nova polja aktivnosti za programere softvera. Na primjer, programeri su ti koji dizajniraju zvuk električnih automobila. Također programiraju upravljanje energetskom elektronikom za električne pogonske sustave, čije komponente značajno utječu na sigurnost automobila, učinkovitost, ponašanje u vožnji i ekološku ravnotežu.

U isto vrijeme, Audi već radi na budućim softverskim konceptima. Trenutačni primjer: u konceptu Audi activesphere, putnici u automobilu mogu gledati okolinu i cestu u stvarnom svijetu kroz slušalice za mješovitu stvarnost koje im istovremeno omogućuju prikaz 3D sadržaja i interaktivnih elemenata u njihovom vidnom polju – što se može individualno konfigurirati za vozače i putnike. Ovaj inovativni operativni koncept, poznat kao Audi dimensions, pruža uzbudljiv uvid u aplikacije budućnosti na kojima IT stručnjaci rade već danas. Audi ide u virtualnu stvarnu budućnost…

Foto: Audi

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo