AUDI Q2

Audi Q2 u blagom osvježenju za kraj 2020., novi dizajnerski izričaj i serijska LED svjetla razveselit će kupce

Nakon četiri tržišne godine, vrijeme je za osvježenje najmanjeg SUV iz Ingolstadta, Audi Q2…

Audi Q2 je uvijek imao prilično jedinstven stil u usporedbi s ostatkom palete Audi modela, a promjene u ovom osvježenju su, u najmanju ruku decentne. Prednja singleframe maska malo je dublja i niže postavljena. U S-line inačici branik je agresivniji, a otvori za zrak su izraženiji.

Najveća je novost u tehnologiji svjetala, pa u postojeće svjetlosne grupe Audi je, umjesto dosadašnjih halogenki, ugradio serijska LED svjetla, dok uz doplatu ona mogu biti i u Matrix LED tehnologiji koja ne smeta vozačima, a proširuje svjetlosni snop. Novi je i dizajn aluminijskih naplataka, ali dodane su i nove palete boja (Manhattan siva, Turbo plava, Navarra plava).

Otraga, najveća je promjena u području ispušnog sustava koji je sada skriven (prije je bio vidljv s jednom ili dvije ispušne cijevi na lijevoj strani). Stražnje LED svjetlosne grupe i dalje imaju ‘putujuće’ žmigavce, a grafika svjetla je ostala identična.

U unutrašnjosti, priča je ostala manje-više ista; obilje kvalitetnih materijala, dobra završna obrada te udobna sjedala odlike su i ovog modela. Kupci će moći birati između dorađene MMI Plus navigacije te Audijevog prekrasnog virtualnog kokpita koji stiže serijski od srednjeg paketa opreme, ali i novih umetaka te boja interijera.

Zanimljivo je kako je Audi odlučio zadržati klasični ‘kotačić’ za kontrolu infotainment sustava umjesto novijeg MMI Touch sustava, što će cijeniti svi oni koji nisu fanatici touchscreenova. Tu su i od sad serijski Apple CarPlay te Android Auto povezivosti.

Ispod poklopca motora nalaze se dobro poznati 1.0 TFSI i 1.5 TFSI motori (30 TFSI i 35 TFSI), dok će ljubitelji dizelaša biti zadovoljni sa 1.6 TDI i 2.0 TDI motorima (30 TDI i 35 TDI).

Cijena za sada nije poznata, a prvi modeli će u salone stići u listopadu ove  godine.

Autor