ULAZAK U JOŠ JEDAN SEGMENT

Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron (2021.), nastavak električne SUV ofenzive koncerna

Uz Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron, marka s četiri prstena predstavlja svoje prve potpuno električne automobile u kompaktnom segmentu…

Iako je dizajn u prvom planu, obje izvedbe nude veliku unutrašnjost, visoku razinu svakodnevne upotrebljivosti i snažne performanse punjenja i vožnje. Ovisno o verziji motora, postižu dosege do 520 kilometara (WLTP), a vrhunske verzije dolaze s maksimalnom izlaznom snagom od 220 kW (295 KS) i električnim pogonom na sve kotače.

Novi e-tron član vozi se na MEB platformi, istoj onoj kakvu koristi i ID.4, ali i Enyaq.

Kao i ID.4, standardna konfiguracija dolazi s jednim elektromotorom od 201 KS na stražnjoj osovini, koji će nositi oznaku 40, uz bateriju od 77 kWh. Snažniji Q4 e-tron 50 Quattro uključuje pogon na sve kotače s prednjim i stražnjim elektromotorom koji pruža ukupnu snagu od 295 KS.

Što se unutrašnjosti tiče, Q4 e-tron krasit će 10,1-inčni zaslon s informacijsko-zabavnim zaslonom osjetljiv na dodir, kao i 10,3-inčni virtualni kokpit. Dostupan je i head-up zaslon proširene stvarnosti koji projicira pomične ikone za navigaciju na vjetrobransko staklo.

Q4 e-tron pretvara se u privlačnu alternativu ID.4. Očekujte da će verzija Sportback ipak biti nešto skuplja, kao što je slučaj s većim e-tron i e-tron Sportback izvedbama.

Foto: Audi

Autor