E-TRON OFENZIVA

Audi Q4 e-tron krenuo i službeno s proizvodnjom

Audi se vraća “svojim korijenima”, U Zwickauu u Saskoj, rodnom mjestu ove dugogodišnje njemačke tvrtke, konačno je započela proizvodnja Audi Q4 e-tron.

Potpuno električni kompaktni model prvi je električni SUV koji je Audi proizveo u Njemačkoj. Q4 e-tron sadrži modularnu matricu električnog pogona (MEB) izrađenu od Volkswagena, vrlo svestranu i promjenjivu platformu koja je prikladna za brojne potpuno električne modele i nudi značajan prostor za iskorištavanje sinergije.

U tvornici s više marki u Zwickau, Audi Q4 e-tron će se spustiti s iste proizvodne trake kao i Volkswagen ID.4, a u budućnosti i drugi model Volkswagena. Ovdje 1.400 zaposlenika na proizvodnoj liniji Volkswagena Saxony također proizvodi kompaktni električni terenac, koji zahvaljujući MEB interijerskoj arhitekturi nudi prostranost u rangu s razredom punih veličina.

Surađujući s kolegama iz Volkswagena, više od stotinu zaposlenika Audija pripremilo se za početak proizvodnje – od planiranja proizvodnje i tehničkog razvoja do osiguranja kvalitete. Alati za prešu za proizvodnju dijelova tijela dolaze iz vlastite Audijeve tvornice alata. Svojim izražajnim dizajnom, Audi Q4 e-tron predstavlja ogromne izazove što se tiče preciznosti i površinske savršenosti. Izrađivači alata iz Ingolstadta i Neckarsulma bili su uključeni već u početnim fazama razvoja. Proces isprobavanja prešanih teških alata također se odvijao u Audijevim pogonima.

Foto: Audi

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin