PREMIJERA

Audi Q6 e-tron quattro (2024.), polubrat Macana s dometom od 625 km!

Foto: Audi

Audi Q6 e-tron prvi je proizvodni model na Premium Platform Electric (PPE). Pravi je predstavnik filozofije Vorsprung durch Technik.

Novi Q6 e-tron je stigao. SUV model definiraju ne samo impresivne performanse vožnje i mogućnosti punjenja, već i povećana učinkovitost i veliki domet. Audi Q6 e-tron utjelovljuje tipičan Audi SUV stil s dodatno rafiniranim dizajnerskim jezikom e-tron. Nova filozofija dizajna u unutrašnjosti i pionirske tehnologije koje debitiraju u novom modelu, započinju novo poglavlje u električnoj mobilnosti za ‘četiri prstena’ i čine Vorsprung durch Technik opipljivim iskustvom svaki dan. S modelom Q6 e-tron, e-mobilnost po prvi put dolazi iz tvornice u Ingolstadtu. Audi Q6 e-tron quattro i SQ6 e-tron moći će se naručiti od ožujka 2024. po cijeni od 74.700 i 93.800 eura (u Njemačkoj), a kupcima će biti isporučeni u trećem kvartalu 2024.

Foto: Audi

PPE, razvijen u suradnji s Porscheom, i elektronička arhitektura E3 1.2 važne su prekretnice u širenju Audi globalne ponude modela na električni pogon. Oni označavaju početak sveobuhvatnog jačanja i pomlađivanja portfelja modela. Q6 e-tron podupire Audijevo obećanje da će ponuditi električna vozila u svim ključnim segmentima do 2027. “Izgrađen na novoj PPE platformi, Audi Q6 e-tron sljedeći je tehnološki skok u vrhunskoj električnoj mobilnosti za naše kupce,” rekao je Gernot Döllner , predsjednik Upravnog odbora Audi AG, na svjetskoj premijeri u glavnoj tvornici u Ingolstadtu.”PPE pokazuje kako udružujemo stručnost unutar Volkswagen grupe i tako električnu mobilnost činimo skalabilnom. Zahvaljujući PPE-u, u mogućnosti smo lansirati modele velike serije s visokim tehničkim standardima u različitim segmentima i tako dodatno elektrificirati naš portfelj,” dodao je izvršni direktor marke Audi.

Fleksibilnost PPE pomaže u davanju neovisnog karaktera budućim modelima i tipičnom Audi DNK-u, unatoč zajedničkim tehničkim temeljima.

Q6 e-tron postavlja standarde u pogledu e‑performansi, dometa i punjenja. Utjelovljuje tipičan Audi SUV stil s dodatno profinjenim e-tron dizajnerskim jezikom i visokom razinom svakodnevne upotrebljivosti. Zahvaljujući novoj elektroničkoj arhitekturi E3 1.2, serija modela Q6 e-tron predstavlja tehnološko prednjače Audijevog portfelja.

Snažni, kompaktni i visoko učinkoviti elektromotori, kao i novorazvijena litij-ionska baterija koja se sastoji od dvanaest modula i 180 prizmatičnih ćelija ukupnog bruto kapaciteta 100 kWh (94,9 neto) osiguravaju domet do 625 km. Novi Audi Q6 e-tron osigurava sportske performanse po kojima je Audi poznat sa izlaznom snagom sustava od 285 kW i SQ6 e-tron sa izlaznom snagom sustava do 380 kW kada je uključena dodatna funkcija tako postavlja standarde u pogledu performansi, dometa, punjenja, dinamike vožnje i dizajna. Prilikom lansiranja na tržište bit će dostupne dvije varijante modela s pogonom na sve kotače, nakon čega će – ovisno o tržištu – uslijediti posebno učinkoviti modeli s pogonom na stražnje kotače dizajnirani za domet, koji će također označiti ulazak u seriju Q6 e-tron.

Q6 e-tron quattro ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,9 sekundi. SQ 6 e-tron traje samo 4,3 sekunde. Najveće brzine vozila su 210 odnosno 230 km/h. Kasnije će uslijediti dva modela s pogonom na stražnje kotače – ovisno o tržištu. Jedan će model biti dizajniran za učinkovitost i domet, drugi će označiti ‘entry izvedbu’ za ulazak u Q6 e-tron svijet.

Zahvaljujući tehnologiji od 800 volti i maksimalnom kapacitetu punjenja od 270 kW kao standardu, s Q6 e-tron moguća su kratka zaustavljanja punjenja. Do 255 km može se napuniti u samo deset minuta na odgovarajućoj punionici. Stanje napunjenosti (SoC) povećava se s deset na 80 posto za oko 21 minutu. Inteligentno, visokoučinkovito i prediktivno upravljanje toplinom ključna je komponenta ove impresivne izvedbe punjenja.

Audi Q6 e-tron pozicioniran je u premium segmentu srednje veličine, a s dužinom od 4.771 mm, širinom od 1.993 mm i visinom od 1.648 mm, SUV nudi maksimalan prostor, udobnost i prikladnost za svakodnevnu upotrebu. Međuosovinski razmak od 2.899 mm omogućuje mnogo prostora za noge u drugom redu sjedala. Ovim dimenzijama Audi Q6 e-tron nudi dovoljno prostora za pet putnika i prtljagu.

Audi Q6 e-tron dolazi sa savršenim proporcijama zahvaljujući Premium platformi Electric. Omjer dugog međuosovinskog razmaka i vrlo kratkih prevjesa čini osnovu za poznati snažni, dinamični paket koji se vidi u vanjštini Audi Q modela. Audi Q6 e-tron također utjelovljuje dalje razvijen dizajnerski jezik specifičan za e-tron.

Njegov upečatljiv SUV izgled čini impresivan i sportski izgled. U karoseriji automobila meki oblici su u stalnoj interakciji s naborima i rubovima, dajući dinamiku sjenama čak i kada miruju. Uspravna prednja strana ima potpuno zatvoreni Singleframe i masku u selenit srebrnoj ili sjajnoj crnoj boji, koja okružuje trodimenzionalno oblikovani Singleframe i bočne usisnike zraka. Visoko postavljena digitalna dnevna svjetla daju Q6 e-tron vrlo osebujan i neovisan izgled.

S Q6 e-tron, Audi ne samo da započinje novo poglavlje u električnoj mobilnosti, već i u važnom dijelu Audi DNK: tehnologiji osvjetljenja. S prvim aktivnim digitalnim svjetlosnim potpisom na svijetu, električni SUV uvodi novu eru koju karakteriziraju dizajn i estetika jedinstveni za Audi.

Softverski modul u jednom od pet domenskih računala Audija Q6 e-tron omogućuje ovaj oblik svjetlosnog potpisa. U slučaju druge generacije digitalnih OLED stražnjih svjetala, šest OLED panela s ukupno 360 segmenata generiraju novu sliku svakih deset milisekundi pomoću posebno razvijenog algoritma. Zahvaljujući savršenoj simbiozi između dizajna rasvjete i nove tehnologije, svjetlo u novom Audiju Q6 e-tron izgleda življe i inteligentnije nego ikad prije. Aktivni digitalni svjetlosni potpis također ukazuje na put u budućnost Audi tehnologije osvjetljenja.

Na prednjoj strani, aktivni digitalni svjetlosni potpis stvara se interakcijom algoritma s dvanaest segmenata koji se zatamnjuju gore i dolje. Straga se za tu svrhu koriste svi digitalni OLED segmenti. Pojedinačni svjetlosni segmenti međusobno djeluju na takav način da ukupni intenzitet svjetla svjetlosnog potpisa ne varira.

S drugom generacijom digitalnih OLED stražnjih svjetala, Audi Q6 e-tron podiže dizajn rasvjete, funkcionalnost i samim time sigurnost na cesti na novu razinu. Po prvi put, digitalna OLED stražnja svjetla mogu komunicirati s okolinom vozila na ciljani način (Car-to-X). Audi je također podigao sigurnosne funkcije na novu razinu. Sustav detekcije blizine koji je već poznat iz drugih Audi modela proširen je u novom Q6 e-tron kako bi uključio komunikacijsko svjetlo. Upozorava ostale sudionike u prometu na mjesta nezgoda i kvarova. Uz uobičajenu grafiku stražnjih svjetala, komunikacijsko svjetlo prikazuje specifičan statički potpis stražnjih svjetala s integriranim simbolima upozorenja u digitalnom OLED kombiniranom stražnjem svjetlu u kritičnim situacijama u vožnji ili prometu.

Tehnologija, koja je debitirala u Audiju Q6 e-tron, također postavlja nove standarde u smislu individualizacije: s ukupno do osam digitalnih svjetlosnih potpisa u redizajniranim dnevnim svjetlima Matrix LED prednjih svjetala i u digitalnim OLED stražnjim svjetlima. svjetla 2.0, vlasnici mogu individualizirati svoj Q6 e-tron na potpuno novi način.

Unutrašnjost Q6 e-tron orijentirana je prema potrebama korisnika više nego ikada, ističu iz Audija. Trodimenzionalni dizajn interijera visokog kontrasta namjerno postavlja elemente u prvi plan ili pozadinu, stvarajući prostornu arhitekturu koja je dizajnom i ergonomijom prilagođena putnicima. Audi MMI panoramski zaslon i MMI zaslon za suvozače čine vizualno jasnu digitalnu pozornicu. Interijer naglašava domaći ambijent. “Softwrap” se proteže od vrata preko cijelog kokpita do središnje konzole, stvarajući homogen i obavijajući osjećaj prostora. Iste boje i visokokvalitetni materijali, od kojih su neki reciklirani, mogu se pronaći iu sjedalima. Korišteni materijali odabrani su s funkcionalnog gledišta i istodobno osiguravaju jasnu dizajnersku razliku između različitih područja vozila u unutrašnjosti. Prostori usmjereni na udobnost dizajnirani su s velikim površinama i mekim materijalima. Nasuprot tome, precizno dizajnirana područja upravljanja u visokokvalitetnoj crnoj boji visokog sjaja naglašavaju jasnoću interakcije s vozilom.

Zahvaljujući novom PPE-u, koji je razvijen posebno za e-mobilnost, vozilo ima velikodušan osjećaj prostora i prostranosti, kao i visoku razinu svakodnevne praktičnosti. Unutrašnjost nudi mnogo prostora za pohranu i pretinaca. Povećana udobnost srednjeg stražnjeg sjedala tipična je za električni automobil s dugim međuosovinskim razmakom (2899 milimetara, što odgovara 9,5 stopa) i bez središnjeg tunela. Prtljažnik nudi 526 litara. Ako se stražnja klupa preklopi, prostor za pohranu se povećava na do 1.529 litara (53,9 cu ft). Stražnja sjedala mogu se zasebno preklopiti (40:20:40).

Foto: Audi

Serija modela Audi Q6 e-tron ima potpuno povezanu i digitalnu unutrašnjost temeljenu na novoj elektroničkoj arhitekturi. Sastavljen od Audi MMI panoramskog zaslona i MMI zaslona za suvozača, takozvani Digital Stage ključna je značajka interijera. Jasno grupirani zasloni savršeno su integrirani u koncept dizajna i daju unutrašnjosti izdašan i prozračan osjećaj prostora. Tanak, samostojeći Audi MMI panoramski zaslon ima zakrivljeni dizajn i OLED tehnologiju, a sastoji se od 11,9″ Audi virtualnog kokpita i 14,5″ MMI zaslona osjetljivog na dodir. Vozačev prostor je oblikovan kao zavoj, a zaslon je svojim konkavnim oblikom usmjeren prema vozaču. Konture zakrivljenog zaslona također podsjećaju na jedan okvir tipičan za Audi. Ambijentalno osvjetljenje čini da zakrivljeni zaslon noću lebdi i stvara prikladno okruženje. Posebno za suvozače, Audi nadopunjuje digitalnu pozornicu s 10,9-inčnim MMI zaslonom za suvozača s aktivnim načinom privatnosti, koji sprječava da ometa vozača dok je u pokretu. To omogućuje suvozaču strujanje filmova/videosadržaja, pomoć pri navigaciji ili čak pronalaženje stanice za punjenje, na primjer.

S opcijskim Head-Up zaslonom proširene stvarnosti, još jednim središnjim elementom digitalne pozornice, Audi čini veliki korak naprijed u tehnologiji zaslona. Odražava veliku nagnutu ravninu slike preko vjetrobranskog stakla prema vozaču i prikazuje relevantne informacije kao što su brzina, prometni znakovi, pomoć i navigacijski simboli. Ravnina slike je nagnuta prema naprijed kako bi se poboljšao dojam proširene stvarnosti.

Materijali pripremljeni postupcima recikliranja smanjuju upotrebu primarnih resursa u proizvodnji Q6 e-tron i osiguravaju zatvoren i stoga učinkovit i održiv ciklus materijala. Uz materijale izrađene od recikliranog poliestera, plastične komponente tipične za električne modele, poput prtljažnika i susjednih poklopaca u prednjem dijelu Q6 e-tron također su izrađene od recikliranog materijala. Ovo se također odnosi na poklopce ispod vjetrobranskog stakla i iznad dovoda HVAC.

Kako bi proizveo čelik potreban za vanjski dio krova svih modela Q6 e-tron, Audi koristi otpadni čelik, od kojeg dio dolazi iz otpadnih vozila koja su prethodno koristili kupci. Udio otpada koji se koristi u proizvodnji čelika u prosjeku iznosi do 15 posto (pristup bilance mase temeljen na trenutno planiranim brojkama proizvodnje). Ova komponenta je dobar primjer kako Audi u budućnosti namjerava koristiti više sekundarnih materijala nakon upotrebe u svojim proizvodima.

Obitelj modela Q6 e-tron, prva potpuno električna serija modela proizvedena u tvornici u Ingolstadtu, predstavlja predanost održivosti, od proizvodnje do proizvoda. Tvrtka postupno preuređuje sve proizvodne pogone za proizvodnju potpuno električnih modela umjesto izgradnje novih. U skladu s ranom odlukom o postupnom ukidanju motora s unutarnjim izgaranjem, Audi je također intenzivno promovirao transformaciju svojih zaposlenika i obučavao radnu snagu za područja budućnosti primjerice u novoj tvornici za sklapanje baterija u Ingolstadtu.

Kako bi proizveo seriju Q6 e-tron na održiv i učinkovit način, Audi koristi postojeće strukture i sustave. Marka neprimjetno integrira seriju modela u postojeće proizvodne linije, kao što je radionica karoserije za PPE. Karoserije za PPE modele proizvode se u tvornici u Ingolstadtu u zgradi koja pokriva oko 148.000 kvadratnih metara. Komponente karoserije za seriju Q6 e-tron izrađuje 328 zaposlenika po smjeni i 1150 robota sa stupnjem automatizacije od 87 posto. A cijeli proces proizvodnje možete vidjeti u videu iznad…

Novi Q6 e-tron stiže krajem ljeta i u Hrvatske salone…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo