DOJMLJIVI!

Audi RS 6 Avant performance i RS 7 performance, pomicanje ekstrema na 630 KS!

Foto: Audi

Snažniji i brži od bilo kojeg RS 6 i RS 7 do sada, nove Performance izvedbe broje 630 KS!

Novi Audi RS 6 Avant performance i RS 7 Sportback izvedba hvale se dodacima koji izoštravaju izgled modela i stvaraju emotivnije iskustvo vožnje. Snažni 4,0-litreni V8 biturbo TFSI motor sada ima snagu motora od 463 kW (630 KS) i najveći okretni moment od 850 Nm. Od 8. prosinca izvedbe RS 6 Avant i izvedba RS 7 Sportback dostupne su po cijeni od 135.000 eura.

Foto: Audi

Kod Audija, ‘performance’ paket znači više snage i još podosta toga. Na primjer, veći turbopunjači i povećanje tlaka prednabijanja s 2,4 na 2,6 bara u 4,0-litrenom V8 biturbo TFSI motoru kojim se mogu pohvaliti i RS 6 Avant performance i RS 7 Sportback performance, omogućuju povećanje snage motora od 30 KS i 50 KS. Nm više okretnog momenta u usporedbi s osnovnim verzijama. To znači ukupno povećanje snage za 30 KS, s 441 kW (600 KS) na 463 kW (630 KS) i maksimalnog okretnog momenta s 800 na 850 Nm. Izvedbeni modeli ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde, 0,2 sekunde brže od osnovnih verzija RS 6 / RS 7.

Ipak, manje je ponekad više: smanjena izolacija između odjeljka motora, unutrašnjosti i stražnjeg dijela vozila osigurava da će izvedba RS 6 Avant i izvedba RS 7 Sportback oduševiti kupce uzbudljivim zvukom – smanjenje također čini automobil lakšim za osam kilograma. Izvedba RS 6 Avant ima ukupnu masu praznog vozila od 2.090 kg, dok izvedba RS 7 Sportback teži 2.065 kg.

Snaga iz motora 4.0 TFSI dirigirana je kroz standardni tiptronic s osam stupnjeva prijenosa s bržim vremenom prebacivanja do stalnog pogona na sve kotače quattro. Strogo mehanički središnji diferencijal raspoređuje snagu motora na stražnju osovinu u omjeru 40:60, a ako dođe do proklizavanja, više pogonskog momenta automatski se primjenjuje na osovinu s boljom trakcijom – do 70 posto može teći na prednju osovinu i do 85 posto na stražnju osovinu. Središnji diferencijal sa samoblokiranjem je lakši i kompaktniji, poboljšava dinamiku vožnje i nudi osjetno preciznije skretanje što čini manje podupravljanja na granicama upravljanja. Kao dodatno poboljšanje, odziv samoupravljanja je precizniji, a putnici imaju sveukupno agilnije iskustvo vožnje.

Novi RS 6 Avant performance i RS 7 Sportback performance izlaze s proizvodne linije na standardnim 21-inčnim aluminijskim kotačima u zvjezdanom obliku s deset krakova i gumama 273/35. Za još sportskiji izgled dostupni su i 22-inčni lagani kotači, uz standardne 22-inčne aluminijske kotače od lijevanog aluminija – u bruniranoj sjajnoj metalik crnoj, mat sivoj, mat crnoj ili mat zlatnoj boji. Nadahnut motosportom, prozračni dizajn s 5-Y žbica pomaže u hlađenju kočnica, a lakši naplatci proizvedeni su u visokotehnološkom procesu kovanja. Novi lagani kotač je oko pet kilograma lakši od 22-inčnog aluminijskog kotača na trenutnom modelu RS 6 Avant ili RS 7 Sportback.

Nove visokoučinkovite gume Continental “Sport Contact 7” 285/30, koje su dio novog laganog kotača, igraju ključnu ulogu u smanjenju težine. Gume nude stalno bolje prianjanje i na suhim i na mokrim cestama i smanjuju podupravljanje pri brzim skretanjima, čineći sveukupno preciznije upravljanje u cijelom rasponu brzine. Također, put kočenja je do dva metra kraći s novim kotačima pri kočenju od 100 do 0 km/h.

Sustav dinamičkog upravljanja Audi drive select omogućuje vozaču kontrolu nad karakterom vozila. Dostupno je šest profila: učinkovitost, udobnost, auto, dinamika, kao i dva prilagodljiva RS specifična – RS1 i RS2 načina rada.

RS Dynamic paket standardna je oprema u modelima RS 6 Avant performance i RS 7 performance. To uključuje povećanje maksimalne brzine na 280 km/h, dinamičko upravljanje svim kotačima (specifično RS ažuriranje softvera pomaže vozaču s aktivnim korekcijama upravljanja na prednjoj i stražnjoj osovini) i quattro sportski diferencijal na stražnjoj osovini.

Foto: Audi

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo