za opće informacije i pomoć u prometu

Audi upotpunjuje ponudu s ChatGPT opcijom

Foto: Audi

Audi implementira ChatGPT koji se temelji na umjetnoj inteligenciji putem usluge Microsoft Azure OpenAI…

Audi ovu novost uvodi u vlastiti infotainment sustav kako bi poboljšao mogućnosti upravljanja glasom svojih vozila. Od srpnja ove godine vlasnici oko dva milijuna Audi modela proizvedenih od 2021. i opremljenih trećom generacijom modularnog infotainment sustava (MIB 3) moći će komunicirati sa svojim automobilom prirodnim jezikom i slušati informacije koje bi željeli znati vozeći. Nova vozila kao što je Q6 e-tron1 i budući modeli s arhitekturom elektronike E3 1.2 dobit će ChatGPT putem Cerence Chat Pro kao proširenje Audi asistenta.

Integracija ChatGPT-a u online glasovni unos modela s MIB 3 počevši od modelske godine 2021., kao što je primjerice Audi A3, a kasnije nudi brojne mogućnosti koje nadilaze ono što je prije bilo moguće s glasovnim upravljanjem. Vozači Audi game mogu koristiti poboljšanu glasovnu kontrolu za upravljanje infotainmentom, navigacijom i klimatizacijskim sustavima ili, od sada, za postavljanje pitanja općeg znanja. Mogućnost traženja informacija korištenjem prirodnog jezika čini vožnju sigurnijom jer vozač nikada ne mora skidati pogled s ceste. ChatGPT je dostupan putem usluge Azure OpenAI. Temelj ove nove značajke za kupce Audija je rješenje Chat Pro tvrtke Cerence Inc., koje nudi integraciju ChatGPT-a za automobile.

“Uz besprijekornu integraciju ChatGPT-a u našu glasovnu kontrolu, kombiniramo snage obiju aplikacija,” govori Marcus Keith, potpredsjednik odjela za interijer, infotainment i razvoj povezivanja u Audiju. “Osim niza funkcija kojima se upravlja glasom, naši će korisnici sada imati koristi od jednostavnog i sigurnog pristupa znanju temeljenom na umjetnoj inteligenciji. Ovo je sljedeći korak prema najboljem iskustvu u klasi.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo