NEVJEROJATNO OČUVAN

Audi V8 iz 1990. ima samo 218 kilometara, ovaj klasik sigurno će pronaći brzo novog vlasnika

Nizozemski trgovac automobilima na prodaju je ponudio izuzetno očuvani primjerak luksuznog Audi modela V8 koji je bio prethodnik modelu A8…

Audi V8 proizvodio se od 1988. do 1993. Upravo je to prvi Audi model koji je kombinirao automatski mjenjač i čuveni Quattro pogon na sva četiri kotača. Ako to ne bude privuklo kolekcionare, zasigurno će ih privući činjenica kako je prošao svega 218 kilometara.

(foto: Bourguignon)

Audi je u periodu od 5 godina proizveo 21.000 primjeraka, a konkretni je obojen u Pearlescent White boju. Interijer je u kombinaciji crne kože i drveta, a od opreme nudi ABS, tempomat, električna kožna sjedala s memorijom i grijanjem te električno sklapanje retrovizora.

(foto: Bourguignon)

Ispod haube, kao što i samo ime sugerira, ‘kuca’ 3.6 atmosferski V8 motor koji razvija 252 KS i 340 Nm. Tu je i već spomenuti četverobrzinski ZF automatski mjenjač, a maksimalna brzina iznosi 232 km/h. 

(foto: Bourguignon)

Koliko ova Audi ‘vremenska kapsula’ košta? Prodavatelj je na oglasu istaknuo cijenu od 74.950 eura, a vjerujemo kako će vrlo brzo naći svog kupca.

Autor

Preporučeni sadržaj