Bayern od sada na električni pogon uz Audi

FC Bayern München dokazao je u petak kako je u odličnoj formi, kada su pobijedili Schalke 04 s nevjerojatnim učinkom – 8:0, a sad nastavljaju u električnom tonu dalje kroz sezonu…

Minhenski Bayern postao je prvi nogometni klub na međunarodnoj razini koji je prešao na električnu mobilnost. Manuel Neuer, Robert Lewandowski i ostalo društvo s travnjaka pokupili su svoje Audi e-tron modele u subotu u Münchenu.

“Sjajna je stvar što je FC Bayern, zajedno s Audijem, sada prvi klub na svijetu koji koristi električne automobile,” rekao je predsjednik uprave FC Bayern München AG Karl-Heinz Rummenigge. “Elektrifikacija našeg voznog parka s Audi e-tron modelima i postavljanje punjača u našem trening kampu dokazuju kako je ovo puno više od običnog sponzorstva”.

Zahvaljujući električnim automobilima, FCB je smanjio potrošnju ugljika u floti na manje od 95 grama CO2/km, dajući važan doprinos održivosti okoliša.

U siječnju su FC Bayern München i Audi produžili svoje partnerstvo do 2029. Između ostalog na dnevnom redu: strateško partnerstvo oko inovativnih marketinških koncepata i preusmjeravanja na električnu energiju. S ukupno 19 Audi e-tron modela isporučenih igračima, više od polovice flote FC Bayerna sada je električno.

Korak u budućnost – Leroy Sané, Serge Gnabry i Joshua Kimmich ispred Audija e-tron (foto: Bayern Munchen)

Vrhunski održivi automobil u središtu su strateškog plana marke iz Ingolstadta.

“Zajedno s FC Bayernom prednjačimo i isporukom 19 Audi e-tronova dajemo primjer za put u električnu budućnost”, rekla je Hildegard Wortmann, članica Upravnog odbora za prodaju i marketing u AUDI AG. Predala je nove službene automobile zajedno sa svojom kolegicom u upravnom odboru Sabine Maaßen, odgovornom za ljudske resurse i organizaciju.

Primopredaja se odvila zračnoj luci u Münchenu.

Kao posljedica koronavirusa, primopredaja automobila 2020. nije se dogodila na Audi Piazzi u Ingolstadtu. Nema sumnje, kako će i ovo biti dodatni poticaj za nogometaše bavarskog nogometnog giganta.


Komentari

loading...