Otac Porschea 918

Bentely ima novog šefa, palicu preuzima Frank-Steffen Walliser, tvorac modela Porsche 918

Foto: Bentley

Frank-Steffen Walliser preuzima poziciju 1. srpnja, novi je to izazov nakon što je proveo gotovo 30 godina u Porscheu.

Bentley će uskoro imati novog glavnog čovjeka, to je osoba koja zna puno toga o performansama. U priopćenju objavljenom u utorak, luksuzni brend najavio je da će Frank-Steffen Walliser preuzeti dužnost glavnog izvršnog direktora počevši od 1. srpnja. On preuzima palicu od Adriana Hallmarka, koji je u ožujku iznenada otišao u Aston Martin.

Ljubitelji Porschea i dobavljači hiperautomobila odmah će prepoznati Wallisera kao legendu u poslu. Pridružio se Porscheu 1995. godine, nakon što je obnašao brojne funkcije unutar tvrtke. Dr. Walliser ima doktorat iz strojarstva, a 2010. godine postao je voditelj projekta hiperautomobila 918 Spyder.

“Pristupam ovom poslu s velikim poštovanjem i radujem se što ću imati tim u Creweu koji je pokazao impresivne rezultate u posljednjih nekoliko godina”, rekao je Walliser u izjavi. “Nastavak transformacije automobilske industrije bit će glavni zadatak za Bentley, zadatak koji rado preuzimam s timom. Uvjeren sam da će Bentley i u budućnosti nastaviti postavljati standarde u luksuznom segmentu.”

Nema sumnje da Walliser zna kako izraditi vozila visokih performansi. Preuzeo je dužnost upravitelja linija 911 i 718 2019., a iz Porschea odlazi kao voditelj cjelokupnog razvoja vozila, što je uloga koju je preuzeo 2022. godine.

Uzbudljivo je vrijeme pred Bentleyom…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo