STIŽE KRAJEM JESENI

Bentley Bentayga (2020.) – veliko osvježenje za prestižni SUV, ispeglan izgled i digitalan istup

Bentley je upravo objavio nove detalje vezane uz temeljiti ‘update’ za luksuzni SUV…

Bentayga se do sada prodala u više od 20.000 primjeraka, a to je čisti dokaz koliko je ovaj model zapravo uspješan.

Novi, osvježeni dizajn eksterijera nastavlja djelovati po DNK marke, a najviše nas sad podsjeća u nekim detaljima na Continental GT izvedbu. Stoga, možemo reći kako je novi model značajno dorađen i iznutra i izvana.

Bentayga je opet spoj i kombinacija moćnih performansi, prostranog obiteljskog automobila i terenskog potencijala.

Unutrašnjost odlikuje potpuno nova sjedala, a povećana je razina prostora, najviše za noge straga.

Vozač i suvozač imat će prilike družiti se s novim infotainment sustavom veličine 10,9-inča. Možemo reći kako je redizajn došao u najbolje moguće vrijeme, budući da je dosadašnja Bentayga krenula pokazivati znakove vremena, baš u tom djelu digitalizacije.

Izgled, prednji dio redizajnirane Bentayge dobio je masivniji branik, a povećan je i središnji dio maske hladnjaka. Svjetla u LED Martrix tehnologiji postavljena su tri centimetra više nego do sada. Dok je najveća promjena vidljiva ipak na stražnjem kraju vozila. Nova svjetla prilično su zanimljivo izvedena u ‘Conti’ formi.

Isto tako, peta vrata se prostiru cijelom širinom vozila, a registarska oznaka, planski izmeštena na odbojnik. Masivnosti doprinosi i povećani trag zadnjih kotača, kao i lukovi blatobrana, koji su povećani za 20 mm.

Većih novosti ipak nema ispod poklopca motora. Osvježeni Bentley Bentayga starta s V turbobenzinskim motorom od 550 KS. Taj već u startu dostupan monstrum garantira najvećih 290 km/h i samo 4,5 s do 100 km/h.

Bentley će kupcima kansije ponuditi i verziju Speed, točnije W12 izvedbu, kao i Hybrid, koji će opet surađivati s V6 sklopom. Dizel? Doći će i on…

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo