U FOKUSU BATERIJE

BMW i Rimac dogovorili veliki posao, baterije u prvom planu!

Foto: Rimac Automobili

Njemački gigant BMW i naša tvrtka dogovorili su dugoročnu, stratešku suradnju u području tehnologije potpuno električnog pogona…

BMW Group i Rimac Technology službeno su najavili dugoročno partnerstvo.

Cilj suradnje je zajednički razvoj i proizvodnja inovativnih rješenja u području tehnologije visokonaponskih baterija za nadolazeća električna vozila.

Snaga i stručnost dviju tvrtki međusobno se nadopunjuju na produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmjerena je na daljnju izgradnju svoje vodeće pozicije u vrhunskom sektoru električne mobilnosti. Čak i prije nego što dođemo do 2030., baterijska električna vozila činit će više od polovice globalne prodaje vozila. BMW Grupa u partnerstvo donosi znanje o baterijama i električnim pogonskim sustavima skupljano tijekom više od 15 godina.

Kao sastavni dio Rimac Grupe, Rimac Technology ističe se kao Tier 1 dobavljač specijaliziran za elektrifikaciju u automobilskom sektoru. Rimčev portfelj sastoji se od visokonaponskih baterija, e-osovina, kao i elektronike i softverskih rješenja. Proizvodi Rimac Technology dizajnirani su, projektirani i proizvedeni u tvrtki kako bi ponudili naprednu tehnologiju s visokim stupnjem prilagodbe. Dugoročno partnerstvo s BMW Grupom znak je prijelaza Rimac Technology iz nišnog dobavljača rješenja visokih performansi u Tier 1 dobavljača velike količine. S neumoljivim rastom poslovanja, uključujući otvaranje Rimac Campusa, Rimac Technology je spremna isporučiti projekte prema najvišim automobilskim standardima.

Još sličnih vijesti: Rimac Grupa ide dalje, nova investicija donosi 500 milijuna eura – Autoportal.hr

Dva partnera objavit će više pojedinosti o obliku strateškog povezivanja, kao i o njegovom opsegu i sadržaju, u kasnijoj fazi.

Paralelno s najavom ovog velikog posla, BMW Grupa priprema debi šeste generacije BMW eDrive tehnologije, koja će donijeti još jedan značajan iskorak u svim atributima bitnim za kupca, prije svega po pitanju dometa i vremena punjenja.

Zadovoljstvo poslom nije krio ni sam Mate Rimac. On je u Facebook objavi, ovako komentirao veliki posao na relaciji – Svete Nedelje i Bavarske!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo