Samo ekološki

BMW i u proizvodnim pogonima koristi zelenu energiju

BMW Group će proizvodnju novog električnog BMW iX i BMW i4 u tvornicama Dingolfing i München u potpunosti pokretati regionalnom zelenom hidroelektranom.

Ugovori su potpisani sa Stadtwerke München i RWE Supply & Trading za energiju koja će se opskrbljivati hidroelektričnom energijom iz rijeka Isar i Lech. Član BMW Uprave za proizvodnju Milan Nedeljković: „Holistički gledamo na održivost. Dakle, umjesto da samo smanjimo emisije iz vožnje, radimo na značajnom smanjenju ugljičnog otiska naših proizvodnih procesa.”

BMW Grupa već danas svoje proizvodne pogone diljem svijeta u potpunosti napaja zelenom električnom energijom. “Ono što je novo jest činjenica da ćemo ubuduće našu obnovljivu električnu energiju nabavljati izravno od regionalnih dobavljača koji se nalaze u blizini naših postrojenja”, objašnjava Nedeljković.

Zelena električna energija potrebna za proizvodnju BMW iX dolazit će iz hidroelektrana Isar Uppenborn između Moosburga i Landshuta, dok će proizvodnju BMW-a i4 pokretati hidroelektrane Lech u Gersthofenu i Rainu.

Energija koju isporučuju također se koristi za proizvodnju širokog spektra komponenti za dva električna modela, u tvornicama BMW Group Landshut, Dingolfing i Berlin.

Foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo