OSVJEŽENJE MEHANIKE U PRVOM REDU

BMW M135i xDrive (2022.), bavarski kompakt od sad vozi još uvjerljivije

-

BMW je poboljšao karakteristike sportskog kompakta u pratnji četverocilindričnog motora…

Bavarci su kroz sitne dorade, BMW M135i xDrive učinili još dinamičnijim. Kako sami kažu, poboljšana je dodatno kvaliteta izvedbe, a nešto se radilo i na samom zvuku automobila…

Četverocilindraš razvija 225 kW/306 KS iz BMW TwinPower Turbo sklopa, u kojem je snaga iskorištena još učinkovitije. Detaljne izmjene postavljanja prilagođene tehnologije šasije rezultiraju još boljom montažom, osiguravajući precizno kontrolirane vozne karakteristike čak i pri jakom pritisku na stazu. Optimizirano prianjanje omogućuje vozačima da sa povjerenjem istraže granice krajnje granice automobila, osobito pri zavojima i iznimno velikim brzinama.

Oštrija dinamika u zavojima zahvaljujući optimiziranim vrijednostima nagiba, novim nosačima i preciznom podešavanju opružnih i prigušnih sustava.

Vrijednosti nagiba za prednje kotače BMW-a M135i xDrive povećane su kako bi se optimizirala apsorpcija bočnih sila pri vožnji kroz zavoje. Novi hidraulični nosač dodatno je korišten za pričvršćivanje prednjih ovjesa, dok su nosači za zadnje i upravljačke poluge na stražnjoj osovini također dorađeni, osvježeni. Istodobno, opruga i prigušni sustavi su prošli rekalibraciju. Rezultat je značajno poboljšanje ponašanja kotrljanja u zavojima, što ima daljnji blagotvoran učinak na osjećaj upravljanja kada su sportske sposobnosti automobila na kušnji.

Posebno podešeno M Sport upravljanje i iznimno snažne M Sport kočnice također se mogu naći na popisu standardne opreme za BMW M135i xDrive. Kompaktni sportski automobil napušta tvornicu na 18-inčnim M naplacima od lake legure kao standard, a kupcima su dostupni na izbor i 19-colni kotači.

Uveden je novi izbor posebno upečatljivih završnih obrada koje prate poboljšanja performansi i naglašavaju individualni karakter M135i xDrive. Završne obrade boja BMW Individual i posebni zahtjevi kupaca također se sada mogu uključiti u proizvodni proces u tvornici BMW Group Leipzig, gdje se proizvodi kompaktni model. Posebne boje zahtijevaju dodatni servis i tehničku podršku, uz povećan broj ručnih procesa. Kako bi se to zadovoljilo, postojeća lakirnica je izmijenjena, a broj zaposlenih koji su tamo radili dodatno je povećan.

Završne boje BMW Individual donose još veći vizualni utjecaj na moderan jezik dizajna visokih performansi i stilske značajke po mjeri. Novi dodaci u paleti vanjskih boja za BMW M135i xDrive uključuju M nijansu boje Sao Paulo Yellow (žutut), nemetalnu (temeljnu sivu boju), kao i Frozen Orange metalik (narančastu) i Frozen Pure Grey (sivu) završnu obradu.

Novi vatreni bavarski kompakt stiže u salone već krajem godine.

Foto: BMW

Autor