DIZELSKI M2, NE ZVUČI PRIRODNO, ALI...

BMW M2 u nevjerojatnoj dizelskoj inačici broji 580 KS i 1070 Nm, luda preinaka zbog manje potrošnje?

BMW M2 jedan je od najboljih modela koji je sišao s proizvodnih traka u Njemačkoj, no dizelsku inačicu još niste vidjeli…

Vjerujte, BMW puristi su još uvijek u šoku. Netko je odlučio iz BMW Serije 2 napraviti ni manje ni više nego M2 dizela!  Ovo je nekada bio običan BMW serije 2 Coupe u skromnoj specifikaciji 220d. Međutim, sada ima srce M Performance dizelskog SUV-a jer je originalni motor s četiri cilindra zamijenjen moćnim 3.0 tri-turbo dizelskim motorom iz starijeg X5 M50d. Upoznajte neslužbeni M2 50d.

Ova impresivna tvorevina predstavlja djelo Garyja Martinsa, bivšeg BMW majstora, koji sada vodi vlastiti posao nazvan Grease Monkey Motors. Dovoljno je reći kako je on veliki obožavatelj BMW-a i dobro se snalazi u njima, pa je ideja o dizelskom M2 jako brzo provedena u realnost. Zanimljivo je kako je novi motor montiran bez ikakvih preinaka na karoseriji, a ispucava 580 KS  i 1.070 Nm okretnog momenta. To je prilično velika razlika od originalnih 381 KS i 740 Nm, zar ne?

Naravno, tu su i ostali detalji poput agresivnijih branika te karbonskog M Performance spojlera kako bi se ova priča dodatno upotpunila, a tu su i četiri završetka ispušnih cijevi. Doduše, ovaj ‘fake’ M2 je ostao stražnjeg pogona, a kako to sve zvuči i izgleda, prosudite sami.

 

Autor

Preporučeni sadržaj