BMW M4 GT3 spreman za izazove, prva je na redu utrka Nürburgring 24 sata

To je to, BMW M4 GT3 i službeno je otkriven, uoči Nürburgring 24 sata (GER), iako sam model prolazi kroz završne faze testiranja… 

BMW M4 GT3 odradit će svoju prvu utrku 26. lipnja u izazovnoj Nürburgring Endurance Series (NLS). Nabavna cijena automobila, koji je prošao značajna poboljšanja na području upravljanja, iznosit će 415.000 eura neto.

„Razvojni dio na BMW M4 GT3 još uvijek je u tijeku, a 24-satna utrka na Nürburgringu savršena je pozornica na kojoj će se automobil predstaviti ”, rekao je Markus Flasch, izvršni direktor BMW M GmbH.

„Novi BMW M4 Competition pruža savršenu osnovu za BMW M4 GT3, čiji je motor od samog početka dizajniran za upotrebu na stazama. Ovo naglašava kako razvoj cestovnih i trkaćih automobila uvijek ide ruku pod ruku u BMW M odjelu. Novi automobil nudi vrhunsku tehnologiju, zahvaljujući našim tehnološkim partnerima. Oni su među najboljima u svom području i drago nam je što nas podržavaju u razvoju BMW M4 GT3, svojim specifičnim znanjem i područjima stručnosti. To je savršena osnova za uspješan novi trkaći automobil. ”

Najveća poboljšanja u odnosu na svog prethodnika, BMW M6 GT3, su u tri područja: vozna sposobnost, smanjeni troškovi i djelovanje na samom vozilu. Oprema za upravljanje i kokpit vozila BMW M4 GT3 ugodnija su za vozače amatere, dok je automobil lakši na gumama i nudi veću dosljednost. Daleko niži troškovi životnog ciklusa i duži intervali održavanja motora i mjenjača presudni su ekonomski čimbenici. Upravljanje automobilom znatno je olakšano činjenicom da se mnoge osnovne postavke mogu konfigurirati izravno putem upravljača, bez potrebe za spajanjem vanjskog prijenosnog računala.

Nabavna cijena BMW M4 GT3 kreće se kao što smo već napisali, 415.000 eura neto, to je 4.000 eura manje od cijene njegovog prethodnika – BMW M6 GT3, i otprilike je ista kao i kod njegovih konkurenata.

Foto: BMW

Autor