KAO BUGATTI VEYRON!

BMW M5 bi u idućoj generaciji trebao razvijati čak 1000 KS!

M modeli će kroz 3-4 godine biti svi djelomično elektrificirani, što će bitno povećati brojke…

Nadolazeće generacije M modela, po prvi puta će postati dio električne obitelji. Iznimka nije ni M5, koji bi se trebao pojaviti tijekom 2024. Biti će tako dostupan u plug-in hibridnoj verziji. I dok nama pažnju još uvijek zaokuplja friško predstavljena, osvježena serija 5 u Performance paketu (naslovna fotografija), javnost već ispituje što budućnost donosi u M odjelu.

Prema navodima nekih britanski medija, govori se kako će će električna verzija koristiti bateriju kapaciteta 135 kWh, te da će sistem napajanja biti na sistemu od 400V, uz mogućnost nadgradnje do 800 V, koji je danas u autoindustriji, jedino zastupljen u modelu – Porsche Taycan.

Perjanica M game tako bi trebala imati čak tri elektromotora, od kojih će svaki raspolagati s 250 kW snage. Po jedan motor će biti smešten na svaki od zadnjih točkova, dok će jedan isporučivati snagu na prednjoj osovini. Sve to garantira snagu veću od 1.000 KS!

Električni M5 bi jednog dana trebao imati domet od 700 kilometara, uz samo 2,9 sekunde do 100 km/h.

S druge strane, BMW M5 u plug-in verziji bi trebao dobiti motor, kakav će jednog dana biti i u X8 M modelu. Priča se o čak 560 kW, a još kada se pridodaju elektromotori…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo