NAJMOĆNIJI IKAD

BMW M5 CS, nova bavarska definicija za spoj posebnosti i ekstremnosti

Još ultimativniji, još luksuzniji, još ekskluzivniji. BMW M odjel predstavio nam je novi M5 CS…

CS dobiva pojačanje. BMW tako proširuje svoje redove ultra-sportskih CS modela. Nadovezujući se na dobro poznate aktere – BMW M3 CS, BMW M4 CS i BMW M2 CS, BMW M sada po prvi puta nudi limitirano, ekskluzivno posebno izdanje kultnog BMW M5, za maksimalno uživanje u vožnji četiri osobe. Kao vodeći model u svojoj paleti, BMW M5 CS predstavlja najvišu stepenicu na BMW M skali i postavlja nove standarde svojim izvanrednim svojstvima izvedbe u kombinaciji s ekskluzivnim i luksuznim izgledom.

Novi M5 CS vozi na raketni pogon za koji brine 4,4-litreni V8 motor od 467 kW/635 KS i time čini BMW M5 CS najmoćnijim automobilom u povijesti BMW M postave. Standardne značajke uključuju osam-brzinski M Steptronic mjenjač s Drivelogic i sustavom pogona na sve kotače M xDrive, koji također nudi 2WD način rada za potpuni pogon na stražnje kotače.

Strogo primijenjen lagani dizajn omogućuje uštedu od oko 70 kilograma u odnosu na BMW M5 Competition. S prenamijenjenim oprugama ležajeva na prednjoj i stražnjoj osovini, šasija je prilagođena manjoj masi vozila i povećanom potencijalu performansi standardnih guma (Pirelli P Zero Corsa – prednje: 275/35 R 20, straga: 285/35 R 20).

BMW M5 CS ubrzava do 100 km/h za samo 3,0 sekunde, a od 0-200 km/h za 10,3 sekunde. Najveća brzina je elektronički regulirana 305 km/h.

U iznimnom iskustvu vožnje, vozač i suvozač uživat će u BMW M5 CS na sjedištima M Carbon. Crni Merino kožni materijali (sitnozrnati za prednja sjedala) također imaju privlačne kontrastne ploče i ukrasne šavove u crvenoj boji Mugello. Integrirani nasloni za glavu – s osvijetljenim M5 logotipima za prednja sjedala – prikazuju obris legendarnog Nürburgringa.

Standardna specifikacija za M5 CS uključuje njegov sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s već tradicionalne četiri ispušne cijevi i M karbonsko-keramičke kočnice, na kojima su čeljusti standardno obojene u crveno ili zlatno.

Uz metalnu nijansu Brands Hatch Gray dostupne su ekskluzivne mat boje BMW Individual Frozen Brands Hatch Grey metalik i Frozen Deep Green metalik (model na slikama).

Isporuke novog BMW M5 CS započet će u proljeće 2021., u Njemačkoj će cijena biti 180.400 eura.

foto: BMW

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin