LEGENDARNA KAMATA NA PRODAJU

BMW M5 E34 na prodaju, kultni model ‘kamate’ broji svega 10 tisuća prijeđenih kilometara!

BMW Serije 5 interne oznake E34 jedan je od kultnijih automobila bavarskog proizvođača, a sad je došao na prodaju jedan očuvani M5…

BMW M5 E34 posljednja je generacija kultne sportske limuzine koja je imala motor s manje od 8 cilindara. Ovaj je automobil bio istinski vozački stroj i posljednji ručno rađeni M proizvod. No, može li to sve opravdati cijenu koja je trenutno aktualna na aukciji? Glavni i najatraktivniji detalj je, uz izvedbu, stanje vozila; prošao je svega 10.031 km. Također, ovaj M5 uvezen je u Sjedinjene Države iz Italije, što znači da ima europsku specifikaciju, motor i unutrašnjost. U vrijeme pisanja ovog članka, na Ebayu je najveća ponuda bila nešto više od 50 tisuća američkih dolara.

Konkretni primjerak obojan je u prekrasnoj Mauritius Blue metalik boji, a tu su i zanimljivi originalni turbofan naplatci BMW Style 20. Zanimljiva je i činjenica kako ovaj primjerak nema krovni otvor, a unutrašnjost je presvučena crnom kožom koja je, kako stoji u oglasu, još uvijek miriše na novo.

Ispod haube je BMW-ov S38B36 3,6-litreni atmosferski redni ‘šestak’ koji razvija 311 KS i 360 Nm. Snaga se šalje na stražnje kotače pomoću 5-stupanjskog ručnog mjenjača, a sprint do ‘stotke’ traje 6,3 sekunde. Ova ‘petica’ može i ozbiljno pojuriti na Autobahnu sa špicom od 250 km/h. Cijeli oglas možete pogledati ovdje.

Foto: eBay

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin