SNAGA OSTALA ISTA

BMW M5 (F90) LCI otrkiven, ovo je osvježeni M kralj

-

Po dobro poznatoj recepturi, Bavarci odmah nude standardnu M5 i M5 Competition izvedbu…

Srce je ostalo isto. Dakle, 4.4-litarski V8 M TwinPower Turbo motor donosi 441 kW/600 KS u M5 inačici, odnosno 625 KS u BMW M5 Competition izvedbi.

Osmerostupanjski M Steptronic mjenjač s Drivelogic tehnologijom dostupan uz M xDrive pogon na sve kotače, koji također uključuje 2WD postavke, za mogućnost samo stražnjeg pogona.

S novim amortizerima, koje dijeli s BMW M8 Gran Coupé i obnovljenom šasijom, BMW M5 Competition nudi još bolju upravljivost, u kombinaciji s vrhunskim razinama udobnosti. BMW M5 Competition punih je sedam milimetara niži od BMW M5 i nudi dodatna podešavanja ovjesa i opruga.

BMW M5 sprinta od 0 – 100 km/h u samo 3,4 sekunde i dođe do 200 km/h za samo 11,1 sekundi na satu. BMW M5 Competition još je bolji, pa 100 km/h hvata za 3,3 sekunde, 200 km/h za 10,8 sekundi. Najveća brzina je 305 km/h, deklarirana. Ali naravno, svi znamo da će M5 s lakoćom i koji km/h više dosegnuti.

Baš kao i kod osvježene BMW serije 5, M5 od sada vozi s novim izgledom maske. Naš dojam je da sada izgleda još agresivnije, opasnije!

Interijerom dominira veći središnji zaslon, dijagonale 12,3 inča, s bezbroj mogućnosti.

Dodana je i tipka M Mode, koja omogućuje vozaču brži prelazak između postavki Road i Sport. Dok BMW M5 Competition također nudi Track način rada, za potpuni M osjećaj na stazi.

Od boja, novost je Brand Hatch Grey (siva) i Motegi Red (crvena) metalik boja, kao i BMW Individual dorade Tanzanite Blue II metalik (plava), Aventurine Red II (crvena) metalik i mat Frozen Bluestone metalik. Dok Champagne Quartz (siva nijansa) metalik boja preimenovan u Alvit Gray metallic.

Novi M5 vozi se na 20-inčnim M kotačima s dvostrukim krakovima u poliranom Orbit Greyju izvedbi, već viđenima na BMW M8 modelu.

Cijene u Njemačkoj već su definirane i iznosit će od 120.900 eura za BMW M5 i 129.900 eura za BMW M5 Competition. Pa tko voli…

foto: BMW

Autor