SULUDA JURNJAVA ZA ULAZAK U POVIJEST

BMW slavodobitno na čuvenom Isle of Man Tourist Trophy

Foto: Milwaukee BMW

Na najpoznatijem svjetskom događaju cestovnih utrka, vozači BMW M 1000 RR dominirali su utrkama za motocikle od 1000 ccm.

Na uvijek fascinantnom događaju kakav je Isle of Man Tourist Trophy i ove godine je bilo spektakularno. BMW se pohvalio trostrukim slavljem. U sve tri održane utrke od 1000 ccm, BMW M 1000 RR ostvario je tri pobjede i druga mjesta. Čovjek tjedna bio je Davey Todd (GBR), koji je prvo pobijedio u Superstock utrci, a zatim osvojio pobjedu u prestižnoj Senior TT. Peter Hickman (GBR) pobijedio je u Superbike utrci. Njih su dvojica, uz Josha Brookesa (AUS), također zauzeli druga mjesta na postoljima. Time su BMW-ovi cestovni trkači nastavili uspješnu priču za marku na otoku Man, koja je započela prije točno 85 godina prvom pobjedom Georga Meiera.

Foto: PHR Racing

Sve je počelo u nedjelju, 2. lipnja, utrkom Superbike TT. U uzbudljivoj utrci, Hickman je, vozeći BMW M 1000 RR tima Monster Energy BMW by FHO Racing, osigurao svoju ukupno 14. TT pobjedu. Todd je slijedio na Milwaukee BMW Motorrad by TAS Racing M RR na drugom mjestu, zaokružujući potpuni uspjeh.

Nakon što je loše vrijeme više puta uzrokovalo opasne uvjete i brojna kašnjenja, prva od dvije planirane Superstock TT utrke održana je u četvrtak, 6. lipnja. Todd je tako prvi put slavio na Isle of Man TT, dok je Hickman stajao na podiju kao drugoplasirani. Druga Superstock utrka nije mogla biti održana zbog vremenskih uvjeta i kašnjenja.

1. Peter Hickman 2. Davey Todd 3. Dean Harrison (Foto: BMW)

Vrhunac Isle of Man TT uvijek je prestižni Senior TT. U kasno poslijepodne subote, 8. lipnja, najbolji svjetski cestovni trkači krenuli su u finalni obračun ovog trkaćeg tjedna. Na kraju je opet Todd bio taj koji je gotovo s nevjericom slavio svoj sljedeći trijumf s velikim vodstvom i upisao svoje ime na renomiranu listu pobjednika Senior TT. Za njegov tim, Milwaukee BMW Motorrad by TAS Racing, bila je to prva pobjeda u ovoj posebnoj utrci, Senior TT, u 20 godina.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo