VELIKI USPJEH

BMW u Kini proizveo već 6 milijuna vozila, električni i5 veliki slavljenik!

Prekretnica u proizvodnji u Shenyangu: BBA dosegao 6 milijuna vozila, a samo je 1 milijun automobila proizvedeno u posljednjih 15 mjeseci…

BMW i5 koji je nedavno sišao s proizvodne trake u tvornici Dadong u Kini bio je prekretnica: potpuno električni model u Frozen Pure Grey bio je 6-milijunti automobil koji je napravio zajednički pothvat BMW Brilliance Automotive (BBA). Bilo je potrebno samo 15 mjeseci da se proizvede milijun automobila, a granicu od pet milijuna prešli su u veljači prošle godine. Nova prekretnica dokaz je čiste dinamike i konkurentnosti mreže tvornica u Shenyangu, gdje obujam proizvodnje ostaje visok čak i dok se tvornice BBA pripremaju za Neue Klasse.

Milan Nedjeljković (Foto: BMW)

“Ovaj pothvat je simbol izvanrednih postignuća ovdje u Shenyangu,” rekao je Milan Nedeljković, član Upravnog odbora BMW AG odgovoran za proizvodnju. “Baš kao i u svim drugim našim tvornicama diljem svijeta, ovdje je fokus na konkurentnosti i inovativnosti.”

U međuvremenu Shenyang se također priprema za pokretanje proizvodnje Neue Klasse. BMW Grupa trenutno gradi pet pogona za sklapanje visokonaponskih baterija na tri kontinenta diljem svijeta, jedan od njih u Shenyangu gdje će se, nakon ulaganja od 10 milijardi RMB, proizvoditi visokonaponske baterije šeste generacije. Zgrada za novi pogon dovršena je u studenom prošle godine, a od ožujka ove godine u tijeku je montaža postrojenja i opreme. Očekuje se da će prve predserijske baterije sići s proizvodne trake krajem ove godine. U isto vrijeme, sveobuhvatna ispitivanja i lokalizacijske certifikacije počinju u lokalnom centru za istraživanje i razvoj.

Neue Klasse bi trebala biti lansirana u cijelom svijetu 2025., a Kina će svoje prve modele Neue Klasse proizvoditi od 2026. Sve tri BBA tvornice – Dadong, Tiexi i Lydia – već mogu proizvoditi potpuno električne automobile.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo