Meksiko, Amerika, Europa, sve ide u transformaciju

BMW ulaže milijarde u proizvodne pogone za električne modele, za početak u Meksiku!

Foto: BMW
-

Potpuno električni BMW modeli dolazit će iz Meksika… 

BMW Grupa ubrzava svoj razvoj e-mobilnosti i spremna je dobiti još više zamaha sa svojom sljedećom generacijom vozila, NEUE KLASSE. Udio od 50 posto svjetske prodaje potpuno električnih vozila tvrtke mogao bi biti dosegnut prije 2030. Tvrtka ulaže u širenje svoje međunarodne proizvodne mreže kako bi to postigla. Tvornica u San Luis Potosíju u Meksiku će u budućnosti proizvoditi potpuno električne modele za NEUE KLASSE i u tu svrhu postavlja vlastitu visokonaponsku bateriju.

„Sustavno usmjeravamo našu proizvodnu mrežu prema elektromobilnosti. U Meksiku ulažemo 800 milijuna eura u našu tvornicu i otvaramo oko 1000 novih radnih mjesta,” objasnio je Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG odgovoran za proizvodnju, u San Luis Potosíju na događaju kojem je nazočio i meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador i guverner San Luis Potosí Ricardo Gallardo Cardona.

Nedeljković je dodao: „Prvi automobili NEUE KLASSE sići će s proizvodne trake u našoj tvornici u Debrecenu u Mađarskoj počevši od 2025. godine, nakon čega će uslijediti glavna tvornica u Münchenu. Postići ćemo dodatne količine integracijom NEUE KLASSE u tvornici San Luis Potosí od 2027.”

Foto: BMW

Tvrtka je tek nedavno najavila ulaganje od 1,7 milijardi američkih dolara u proširenje svoje proizvodne lokacije Spartanburg u SAD-u. To uključuje jednu milijardu američkih dolara za pripreme za proizvodnju električnih vozila u tvrtkinoj američkoj tvornici i 700 milijuna američkih dolara za izgradnju novog montažnog centra za visokonaponske baterije u obližnjem Woodruffu. Do 2030. BMW Grupa ima za cilj izgraditi najmanje šest potpuno električnih modela u SAD-u.

Čak 800 milijuna eura bit će uloženo u Meksiko. Od tog iznosa, 500 milijuna eura predviđeno je za izgradnju novog montažnog centra za visokonaponske baterije, koji se nalazi u krugu tvornice u San Luis Potosíju. Novi sabirni centar prostire se na površini od 85.000 m2.

Koliko god mislili da struja nije najbolja solucija, proizvođači i dalje to guraju i provode kao prioritet.

Foto: BMW

 

 

Autor