VELIKI PLANOVI

BMW Vision Neue Klasse X uskoro postaje stvarnost, stiže već u 2025. godini!

Foto: BMW

Novi koncept iz BMW Vision odjela daje prvi uvid u Neue Klasse u SAV kategoriji…

BMW Vision Neue Klasse X donosi estetiku, tehnologiju, održivost i filozofiju Neue Klasse u Sports Activity Vehicles sektor. Prvi potpuno električni model na novoj arhitekturi krenut će u serijsku proizvodnju u tvornici Debrecen (Mađarska) 2025. godine.

Foto: BMW

“Zajedno s BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X prikazuje širinu naše buduće linije BMW modela. Neue Klasse odražava raznolikost svih modela koje kupci žele danas i u budućnosti – od sportske limuzine, sa svim svojim derivatima, do moderne SAV obitelji,” kaže Oliver Zipse, predsjednik Upravnog odbora BMW AG. „Na ovaj način naglašavamo da je Neue Klasse puno više od običnog automobila ili specifičnog koncepta; redefinira marku BMW – i, u isto vrijeme, bit će više BMW nego ikada.”

Foto: BMW

Tvrtka je predstavila jasnu sliku budućnosti marke kao limuzine s BMW Vision Neue Klasse na IAA 2023. Najnovije Vision Vehicle sada ilustrira kako BMW vidi budućnost svojih X modela. BMW Vision Neue Klasse X predstavlja aktivan stil života, učinkovitu dinamiku i samouvjeren stav. Njegov dizajn kombinira jasan vanjski dizajnerski jezik sa svijetlom i prostranom unutrašnjosti. Posebna svjetla i zvučni efekti koje omogućuje sljedeća generacija BMW iDrivea poboljšavaju intuitivno digitalno korisničko iskustvo.

Foto: BMW

Tri glavne karakteristike Neue Klasse – električna, digitalna i kružna – ovdje su proširene kako bi uključile četvrtu dimenziju. Užitak u vožnji koji čini srž marke BMW podignut je na višu razinu s kontrolom pogona i šasije razvijenom posebno za Neue Klasse i sa šestom generacijom BMW eDrive tehnologije. Njegov koncept održivosti također osigurava odgovornu proizvodnju, rad, rastavljanje i recikliranje.

Nova vrsta upravljanja pogonom i šasijom pruža vrhunsko iskustvo vožnje koje je prilagođeno individualnim potrebama. Temelji se na novom paketu softvera koji je vlastitim radom razvio BMW Group koji će pomoći vozilima Neue Klasse jamčiti glatku vožnju u svakom trenutku.

Foto: BMW

Bavarci se hvale, ali ipak su ispali malo neupućeni očito. Danas predstavljen koncept Vision Neue Klasse X donosi zgodnu značajku koju drugi proizvođači automobila imaju godinama. Bolje ikad nego nikad, novi val električnih vozila s poznatim bijelo-plavim krugom podržavat će dvosmjerno punjenje.

To znači da će budući iX3 SUV (2025.) i i3 limuzina (2026.) poslužiti i kao prijenosna baterija na kotačima koja će napuniti vašu kuću, uređaje, e-bicikle, opremu za kampiranje i druge proizvode. Dvosmjerno punjenje bit će standardno za modele temeljene na Neue Klasse.

Nakon lansiranja iX3 i i3, BMW namjerava lansirati još najmanje četiri modela na istim osnovama do 2028. Do kraja desetljeća, marka sa sjedištem u Münchenu predviđa da će više od polovice njegove globalne godišnje prodaje predstavljati električni modeli. Uz podsjetnik, kako početkom 2030-ih, Mini i Rolls-Royce postaju potpuno električni.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo