ZANIMLJIVI DETALJI

BMW X7 kroz umjetnički nastup pojavio se u Indiji na festivalu suvremene umjetnosti

India Art Fair, vodeća platforma koja prikazuje modernu i suvremenu umjetnost iz Indije i južne Azije, održava se od 9. do 12. veljače 2023. na izložbenom prostoru NSIC u New Delhiju.

U partnerstvu s BMW Indija i s glasovima umjetnika u središtu, sajam predstavlja 85 izlagača, uključujući 71 galeriju i 14 institucija. Budući da će Indija postati peto najveće svjetsko gospodarstvo, ekspanzija njezina umjetničkog tržišta rasla je paralelno s Indijskim sajmom umjetnosti na njegovom čelu. Nadovezujući se na uspjeh posljednjeg izdanja, sajam 2023. najambiciozniji je dosad, s proširenim prostorom za izlaganje najvećih talenata Južne Azije, koji obuhvaća vrhunsku suvremenu umjetnost i moderne majstore, te proširenim Studijom koji predstavlja sajamski program Digital Artist in Residence. Sajam će biti mjesto susreta kolekcionara, kustosa i umjetničkih profesionalaca, jačajući kulturni dijalog i veze s međunarodnom umjetničkom scenom.

Foto: BMW

G. Vikram Pawah, predsjednik, BMW Group India u tom pogledu je označi i dolazak svog brenda: “BMW je posvećenoj društvenoj održivosti i uvijek je cijenio i njegovao različite kulturne angažmane i suradnje na globalnoj razini i u Indiji. Naša odlučnost da ojačamo interkulturalne platforme kreativnosti u poljima umjetnosti, glazbe, dizajna i arhitekture procvjetala je u dugoročnim partnerstvima s vodećim umjetničkim i kulturnim platformama u zemlji. BMW India sa zadovoljstvom predstavlja najnovije izdanje Indijskog sajma umjetnosti i komisiju Future is Born of Art za poznavatelje umjetnosti i automobila.”

“The Future is Born of Art”

“Budućnost se rađa iz umjetnosti” inicijativa je BMW Indija i Indijskog sajma umjetnosti koja ima za cilj potaknuti mlade indijske umjetnike i produbiti predanost BMW Grupe promicanju umjetnosti, održivosti i inovacija. BMW India će predstaviti svoju drugu narudžbu temeljenu na temi “Forwardism” na novom BMW X7. Svojim dizajnom za BMW X7, pobjednika prestižne komisije „Budućnost se rađa iz umjetnosti”, Devika Sundar predstavlja viziju budućnosti koja oduzima dah. Pod nazivom “Bez granica”, ona spaja ljudsko tijelo, kozmos i ocean u maštoviti svemir u svojim umjetničkim djelima, podsjećajući nas na našu zajedničku ljudskost i kolektivnu međuovisnost.

Vozila su odavno postala umjetnost, ali više u sferi digitalne ekspanzije…

Foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo