COVID-19 GROZNICA

Borba protiv korone u automobilu, za mirnu i bezbrižnu vožnju

Ovo su najboljih savjeti za čišćenje i dezinfekciju automobila. Evo na koji je način najbolje pospješiti djelovanje koronavirusa (COVID-19).

1. Temeljito očistite automobil prije dezinfekcije. Prije upotrebe dezinfekcijskog sredstva, unutrašnjost automobila očistite sredstvima za čišćenje automobila. Dobro provjerite svojstva u tim proizvodima kako biste bili sigurni da ne oštećujete automobil. Prvo čišćenje osigurava uklanjanje prljavštine, organskih tvari i mnogih klica s površine. Time se omogućujuće dezinficijensu da svoj posao odradi na štetnijim, tvrdokornim klicama.

2. Odredite prioritete i mjesta koja se često dodiruju. Prije svega, ručke vrata, retrovizor, mjenjač, multimedija, sjedala i naslone za ruke, sigurnosne pojaseve i ručnu kočnicu.

3. Koristite šampon, toplu vodu i kreme za kožne površine. Po mogućnosti koristite krpu od mikrovlakana kako biste izbjegli ogrebotine.

4. Koristite posebna sredstva za čišćenje i dezinfekciska sredstva. Za temeljito čišćenje koristite materijale posebno za tkanine, vanjske metale i plastiku te unutrašnju plastiku i kožu. Kada koristite ove proizvode, slijedite upute na naljepnicama proizvođača i sigurnosne mjere opreza.

5. Izbjegavajte sredstva za čišćenje na bazi izbjeljivača i peroksida. Iako oni uništavaju mikrobe, oni mogu oštetiti plastiku i ostale elemente na vozilu.

6. Ne koristite previše vode i vlažne krpe u automobilu, posebno oko elektronike.

7. Vanjske površine, sve kvake, a posebno onu na vratima vozača, kao i od prtljažnog prostora svakako prebrišite.

8. Pokušajte se uvijek voziti sami u automobilu. Ako i vozite jednog suputnika, neka se on smjesti na stražnju klupu, iza suvozačkog sjedala.

9. Ne skladištite i ne gomilajte proizvode. Imajte na umu kako i drugi imaju potrebe za proizvodima vezanim uz higijenu i dezinfekciju.

10. Često perite ruke. Stručnjaci kažu kako je potrebno držati ruke pod mlazom vode najmanje 20 sekundi.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo