Brabus 800, raketno izdanje modela Mercedes-AMG E 63 S, s 800 KS

Mercedes-AMG E63 S dobio je Brabus tretman, ovo morate vidjeti…

Naravno, Mercedes-AMG E63 S je već sam po sebi vraški brz; 4.0 biturbo V8 motor sa 612 KS i 850 Nm omogućuje sprint do ‘stotke’ u 3,4 sekunde. No, Brabus je u svojoj maniri odlučio dodatno nadograditi nedavno osvježeni model.

Pred vama je Brabus 800, najnovija edicija u tunerovoj floti.

Sudeći po imenu, jasno je kako je oznaka 800 isključivo za konjicu ispod poklopca motora. Zahvaljujući B40S-800 PowerXtra tuningu, ova E klasa sada broji 800 KS, što mu u konačnici omogućuje sprint do 100 km/h u magične 3 sekunde.

Premda je tvornički, zbog ekoloških normi, E63 S relativno tih, Brabus se i na tom polju pobrinuo pa je pripremio novi, sportski ispušni sustav sa klapnom načinjen od nehrđajućeg čelika.

Tuner je odlučio ponuditi moduse vožnje kako bi vozači, primjerice, na stazi bili dovoljno bučni (Race modus) ili dovoljno tihi prilikom kasnovečernjeg dolaska kući (Coming Home).

Što se vanjskih dorada tiče, najveće su novosti stražnji ‘lip’ spojler te novi dizajn stražnjeg difuzora. Tu su i novi aluminijski naplatci Platinum Edition Z veličine 21″ s deset krakova te zanimljivim crvenim kontrastom kako bi se dodatno istaknuo sa velikim crvenim kočionim čeljustima te detaljima na prednjoj, sad već dobro poznatoj Panamericana masci.

Sve to, naravno i košta, pa će budući vlasnici ovakvog automobila za cijelu priču morati izdvojiti 254.000 eura, u Njemačkoj. Kod nas bi to ‘podebljala’ trošarina…