A TU JE I ADVENTURE IZVEDBA

Brabus XLP 800 6×6 Adventure, nova G-klasa u čudovišnom izdanju

-

Brabus je otkrio dva nova pick-up modela, sa šest kotača temeljena na najmoćnijoj G-klasi, Mercedes-AMG G63

‘Kamioneti’ Brabus XLP 800 6×6 Adventure i XLP 900 6×6 Superblack imaju razne nadogradnje performansi koje povećavaju snagu motora i terenske sposobnosti ovog para. XLP 800 6×6 Adventure ima biturbobenzinca 4.0 V8 motor koji ispaljuje 800 KS ga i 1250 Nm. To je u osnovi Mad Max verzija kultnog terenca Mercedes-Benz G-klase.

Brabus je dodao visokoučinkovite turbopunjače i učitao prilagođene softverske karte za ubrizgavanje goriva, kontrolu tlaka prednabijanja i paljenje. Sva ta snaga, koja se prenosi kroz automatski mjenjač s devet stupnjeva prijenosa, može poslati SUV do 100 km/h za 5,8 sekundi dok raste prema svojoj ograničenoj maksimalnoj brzini 210 km/h.

Inženjeri Brabusa produžili su ljestvičasti okvir izvornog Mercedes-AMG G63 kako bi se smjestili dodatni par pogonskih kotača. Posebno dizajnirani čelični modul daje okviru istu torzijsku krutost kao i serijsko vozilo, dok postavlja neovisni ovjes za sve tri osovine. 6×6 Adventure nosi 22-inčne Brabus Monoblock Z/HD kotače koji se uklapaju ispod proširenih širita.

Brabus je nadogradio vanjski izgled novim prednjim branikom i integriranim vitlom. Dorađeni Mercedes-AMG G63 ima vanjske karbonske elemente visokog sjaja, mat crnu rolo baru na krevetu i Brabus Widestar bravare. Specijalist za tuning Mercedes-Benz modela dodao je crvene obrube i šavove na presvlake kako bi se uskladili s crvenim ukrasima u kabini.

Foto: Brabus

Brabus XLP 900 6×6 Superblack još je impresivniji. Ima 4,5-litreni V8 motor pojačan s parom visokoučinkovitih turbopunjača. Ima povećani provrt cilindra, kovane klipove i klipnjače visokih performansi, baš kao i ultra-limitirani Brabus P 900 Rocket. Pikap također ima sustav za dovod zraka integriran u karbonsku rešetku.

Ugođeni motor ima 900 konjskih snaga – 315 KS više od standardnog motora. Tuner ograničava najveću brzinu na 210 km/h i sve to dok je podnica udaljena od tla čak 48 cm, isto kao i kod XLP 800 verzije.

Foto: Brabus

Mondial crna koža krasi sjedala, panele vrata, krovne stupove, središnju konzolu i instrument ploču. Brabus naglašava sjedala sivim obrubom, koji se lijepo slaže s glazurom Shadow Grey i karbonskim dijelovima visokog sjaja primijenjenim po cijeloj kabini.

Brabus izrađuje XLP 800 6×6 Adventure po narudžbi, a početna cijena košta 1,1 milijun eura. Superblack koji je izradio tuner prodaje se za 1,186 milijuna eura.

Autor